2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Asfaltsız ve susuz köy kalmayacak

UŞAK VALİSİ ÇAKACAK YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Özel İdaresi tarafından köylerde yürütülen yol, kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Merkeze bağlı Sorgun, Paşacıoğlu ve Eskigüney köylerini ziyaret eden Vali Çakacak, köylülerin sorunlarını da dinledi.

Vali Özdemir Çakacak KÖYDES kapsamında Sorkun, Paşacıoğlu ve Eskigüney arasındaki 23 kilometrelik yolun asfaltlandığını belirterek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş’ten çalışmalar hakkında brfing aldı. Vali Çakacak’ın inceleme gezisine Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş ve İl Genel Meclisi üyeleri de eşlik etti. Gezi sırasında köylülerle sohbet edip çocuklara hediye dağıtan Vali Özdemir Çakacak, ilde sağlıklı içme suyu olmayan ve asfaltsız köy kalmadığını söyledi. KÖYDES projesinin önemine değinen Vali Çakacak, köylere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “ Üç köyü kente bağlayan 23 kilometrelik yolun 16 kilometresi birinci kat, 7 kilometresi de ikinci kat asfalt döküldü”dedi.

Vali Özdemir Çakacak çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "KÖYDES programı ile köylerin altyapı sorunlarını çözdük. KÖYDES, Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en başarılı projeler arasında yer alıyor. 2005 yılında başlayan program çerçevesinde köylerimize önemli hizmetler götürüldü. Milletin efendisi olan köylümüz en güzel hizmetlere layık. İhtiyaçlar sınırsızdır ancak öncelikli olanlardan başlayıp sorunları çözmeye çalışıyoruz. İl genelinde kente ve ilçe merkezlerine köylerimizi bağlayan tüm yollar asfaltlandı. Sağlıklı içme suyu olmayan köyümüz de kalmadı. Artık her evin içerisinde şebeke suyu var. Vatandaşlarımızdan yapılan hizmetlere sahip çıkmalarını istiyoruz. İçme suyunu hayvansal sulama ve tarımda kullanmamalıyız. Tarımda şebeke suyunu kullanırsanız su sıkıntısı yaşanır. Bu konuda köylerimize genelge yayınladık ve genelge ile içme suyunun başka amaçlar için kullanılmasının önüne geçmeyi amaçladık"

UŞAK VALİSİ ÇAKACAK YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 12:50:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 13:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet canlı IP: 85.108.226.xxx Tarih : 22.11.2009 19:34:54

sayın valim çalışmalarınızı kutluyorum. kış geldi sayılır. sizin  ve il genel meçlisi üyelerinin yaptığı hizmetleri  ben yapıyorum diye  karayolları şefi  mustafa karadağ ben yaptım demesin. çünkü siz yokken il genel meçlisi üyelerine kim için  yemek vermiş. bana sözlü olarak  dinlerseniz  sevinirim.