2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Ata sporuna arpalı destek

Uşak Belediyesi ata sporu ciridi yaşatmak amacıyla 18 adet atlı cirit kulübüne 5’er ton arpa yardımı yapacak. Belediye meclisince alınan karar doğrultusunda Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, Ciritçiler İl Temsilcisi Ali Çavuşoğlu’na 18 tonluk yardım çekini teslim etti.

Uşak Belediye Meclisi tarafından ata sporu ciridin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla geçtiğimiz aylarda 18 adet kulübe 5’er ton arpa yardımı yapmayı kararlaştırmıştı. Mecliste alınan karar doğrultusunda Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse bugün Geleneksel Ata Sporu Ciritçiler İl Temsilcisi Ali Çavuşoğlu’na 18 tonluk arpa yardımı çekini teslim etti.

Cirit sporunun yaşatılması için geri kalan arpa yardımının ise önümüzdeki aylarda atlı cirit kulüplerine verileceği bildirildi. Meclisin aldığı karar doğrultusunda yardımların etaplar halinde devam edeceğini belirten Başkan Yardımcısı Uğur Özköse “İlimiz için önemli olan ve Türkiye’de üne sahip olan cirit sporumuzu düzenlemeyi planladığımız festival ile tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Stat kavşağına da bunun bir göstergesi olarak büyük bir cirit heykeli diktik. Tanıtım ile ilgili olarak bu konuda çalışmalara ilerleyen günlerde devam edeceğiz. Festivalde cirit sporunun yanı sıra dünya ülkelerinde oynanan diğer atlı sporları da Türkiye’ye tanıtmayı hedefliyoruz. İlimizde 18 kulüp ve yaklaşık 500’ün üzerinde at var. Ata sporumuz ciriti hem tanıtmak, hem de yeni nesillere sevdirmek istiyoruz” diye konuştu.

Gökçedal Köy Muhtarı ve Ciritçiler İl Temsilcisi Ali Çavuşoğlu ise ata sporu ciridin yaşaması için yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “ Son yıllarda ciritle uğraşanların sayısı azaldı. Eskiden köylerimizde herkes ata biner cirit oynardı. Kızlarımızda bu spora ilgi gösteriyordu. Ancak son yıllarda at sayısı ve ciritle uğraşanların sayısı azaldı. Ciritçilik bir hobi haline geldi. Biz ata sporumuzu yaşatmak çocuklarımıza da öğretmek istiyoruz. Düzenlenmesi planlanan festivalinde cirite katkı sunacağını düşünüyorum. Belediye meclisine bize yaptıkları arpa yardımı nedeniyle teşekkür ediyoruz”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?