2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Atamızı anıyoruz

UŞAK’TA 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENLERİ

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıl dönümünde Uşak’ta düzenlenen törenlerle Anıldı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma töreni ile başlayan anma programı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma törenlerine Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, Vali Yardımcıları Emniyet Müdürü Cafer Şahin, AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, ve diğer protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törene geçildi. Buradaki törende Atatürk'ün askeri kişiliği ve hayatı anlatıldı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, sinevizyon gösterisinden sonra, oratoryo sergilendi, Atatürk'e mektup konulu kompozisyon okundu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildi.

Törenin ardından Vali Özdemir Çakacak, Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanındaki 1938 yılı gazetelerinden oluşan sergiyi gezdi. Anma günü etkinlikleri kapsamında akşam da Kültür Müdürlüğü tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser düzenlenecek.

UŞAK’TA 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENLERİ
UŞAK’TA 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 12:27:03
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?