2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Ata'nın şarkıları büyüledi

UŞAK’TA “ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR” KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümü münasebetiyle “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılardan” oluşan bir konser düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde organize edilen ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından sunulan konser Uşaklıları büyüledi. Yaklaşık iki saat süren konsere Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve daire amirleriyle çok sayıda Uşaklı katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları büyük bir coşku ile eşlik eden Uşaklılar konser sonunda orkestranın seslendirdiği 10. yıl marşını da ayakta alkışlarla eşlik etti. Uşaklı olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Adil Özpınar, kendi memleketinde konserin gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu söyledi. Konser sonunda sanatçılara çiçek veren Uşak Valisi Özdemir Çakacak, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacaklarını ifade eden Vali Çakacak şunları söyledi; “Uşaklılar adına bu kentin valisi olarak sanatçılarımıza bize yaşattıkları güzel dakikalar nedeniyle teşekkür ediyorum. Çağdaş Türkiye’nin çağdaş kurumlarından birisi olan Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Senfoni Orkestrası bizi anma gecesinde güzel dakikalar yaşattı. Ata’mızın sevdiği şarkıları hep birlikte söyledik. İlimize ilk defa bir senfoni geliyor. Bu bizim eksikliğimizdir. Bu gece buradaki coşkulu kalabalık ilimiz insanının sanata ve sanatçıya büyük önem verdiği gösterdi. Uşak olarak bundan sonra kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem vereceğiz. İlimize bu güne kadar gelmeyen başka sanat dalı da varsa getirmek için çaba göstereceğiz”

UŞAK’TA “ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR” KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 11:26:04
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?