2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Ateşin düştüğü yer' tam gaz

Ünlü sanatçı Levent Kırca’nın başrol oynadığı “Ateşin Düştüğü Yer” adlı filmin çekimleri Tarihi Uşak Tren Garı'nda sürüyor. Birçok filme konu olan tarihi mekandaki çekimler buharlı kara trenlerle gerçekleştiriliyor.

1890 yılında Fransızlar tarafından inşa edilen tarih tren garı daha önce de bir çok filme konu olmuş ve ünlü sanatçıların tercih ettiği mekan haline gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Uşak’a gelerek çekimlere başlayan sanatçı Levent Kırca, Ateşin Düştüğü Yer” adlı filmin çekimlerini sürdürüyor. Bugünkü çekimlerde buharlı kara trenler ve yerel halktan figüran olarak rol alan 116 kişinin de katılmasıyla gerçekleştirildi. Sabah saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar çekimler devam ederken Uşaklılar da film setine giderek çekimleri ilgiyle izliyor.

Filmin genel koordinatörü Onur Hazar, Uşak Tren Garı'nın daha önce pek çok sinema ve dizi çekimleri için kullanıldığını, tarihsel dokusu ve geniş çekim alanları ile çekim ekiplerinin vazgeçilmez çekim alanlarının başında geldiğini ifade etti. Film için çekim mekanları belirleme aşamasında Afyonkarahisar, Manisa ve İzmir tren garlarını gezdiklerini ancak filmin çekimleri için Uşak,’ı tercih ettiklerini anlatan Hazar, “"Bizim çektiğimiz film için tarihi bir tren garına ihtiyacımız vardı. Bunun için uzun süre araştırma yaptık. Uşak Tren Garı bizim için çok uygun bir çekim mekanı olduğunu düşündük. Çekimde kullanacağımız buharlı tren için girişimlerimizi gerçekleştirip buharlı trenin hazır hale gelmesini sağladık. Daha önce bu mekanda ünlü yönetmen Atıf Yılmaz'ın 'Eğreti Gelin' adlı filmi, Kerem Alışık’ın oynadığı 'Aşk Mahkumu, Levent Kırca’nın oynadığı 'Koyver Kendini Gitsin', Berdan Mardini’nin baş rolünde oynadığı 'Kurşun Yarası' dizisi, pek çok belgesel ve müzik klibi çekildiğini biliyoruz. Buradaki doku korunduğu sürece bundan sonra da film, dizi ve reklam filmi çekimi için kullanılacaktır”dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 20:50:19
Güncelleme :4 Ağustos 2009 Salı 20:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?