2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Atlı cirit müsabakaları başladı

Uşak'ta her yıl geleneksel olarak yapılan Atlı Cirit İl birinciliği müsabakaları başladı.

Kalfa Koruluğu Cirit Sahası'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık bir ay sürecek olan müsabakalara 21 takım katılıyor.

17 Mayıs 2009 tarihine kadar devam edecek il birinciliği müsabakalarına vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz hafta başlayan müsabakalar son derece çekişmeli geçerken cirit severler hafta sonu müsabakaları heyecanla takip ediyor.

İl birinciliği müsabakalarında ilk dörde giren takımların Türkiye finalinde Uşak’ı temsil edeceği bildirilirdi. Geçen yıl il birinciliğini kazanan Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü bu haftaki ilk maçını rahat bir şekilde kazanarak bu yılda iddialı olduğunu gösterdi. Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen müsabakalar festival havasında geçerken izleyiciler birbirinden güzel cirit atlarını ilgiyle takip ediyor.

Uşak Çerce Orman Müdürü ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Toker, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen il birinciliği müsabakalarının renkli görüntülere sahne olduğunu ifade ederek, il genelindeki 22 takımdan 21 tanesinin müsabakalara katıldığını söyledi. Geçen yıl yapılan grup müsabakalarını Türkiye'nin değişik illerinde ve turistlik merkezlerde gerçekleştirdiklerini belirten Toker, “Ata sporumuz ciridi yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak için çalışıyoruz”dedi.

Ata sporu ciridin Türkiye’de en iyi şekilde Uşak’ta yaşatıldığını ve il genelinde 22 atlı cirit kulübü bulunduğunu anlatan Ramazan Toker, bu yılki final müsabakasını Marmaris’te gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Uşak’ta cirit oynanan köylerde nizami saha yapmaya devam ettiklerini de ifade eden Toker, “ Ata sporumuz ciridi yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak için proje üretiyoruz. Bu doğrultuda ilimizde cirit sporunun yoğun olarak oynandığı köylerimizde nizami cirit sahası kurduk. Türkiye’de Erzurum’dan sonra en fazla kulüp sayısı ilimizde bulunuyor. Cirit; Erzurum, Uşak, Erzincan ve Ankara gibi illerde yoğun olarak oynanıyor. Geçen hafta start alan il birinciliği müsabakaları yoğun ilgi görüyor. 17 Mayıs tarihinde sonuçlanacak müsabakalara tüm halkımızı davet ediyoruz. Hafta sonları gerçekleştirilen maçlar festival havasında geçiyor. İl birinciliği müsabakaları sonunda dereceye giren takımlarımıza kupa vereceğiz. Uşak olarak yöremizde 100 yıllardan bu yana süregelen bu geleneksel sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmakta kararlıyız”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 11:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?