7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Avukatlardan yargı reformuna destek

UŞAKLI AVUKATLARDAN YARGI REFORMUNA DESTEK

Uşak’ta bir grup avukat yüksek mahkemelerde bekleyen dosyaların sonuçlandırılması için yargı reformunu desteklediklerini açıkladı. 24 baro başkanının ileri sürdüğü çekincelerin yargıdaki sorunun çözümüne mani olmadığını öne süren Uşaklı avukatlar “Baro başkanlarının çekincelerinin hiç biri inandırıcı değil”dedi.

Uşak Barosu’na üye bir grup avukat bugün sabah saatlerinde adliye binası önünde bir basın açıklamasa yaparak yargı reformunu desteklediklerini bildirdi. Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Uşşak Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Hakan Duru, yargı reformuna karşı çıkan 24 baro başkanının siyasi söylemlerde bulunarak halkın kafasını karıştırdığını iddia etti. 24 baro başkanının yaptığı açıklamada ileri sürülenlerin hiç birisinin yargıdaki sorunu tespit etmediğini öne süren Hakan Duru, “Yargı reformuna muhalefet eden 24 baro başkanına karşı 37 baro başkanı da reforma destek verdiğini duyurdu. Uşaklı avukatlar olarak bizde yargı reformuna destekliyoruz”dedi.

Reforma karşı olduklarını açıklayan 24 baro başkanı arasında Uşak Baro Başkanı Rıza Albay’ın da bulunduğunu söyleyen Hakan Duru, “Uşak Barosu Başkanı Rıza Albay da açıklamaya imza atmıştır. Albay’ın attığı imza sadece kendisini bağlar. Çünkü bu görüş Uşak Barosu’nun görüşü değildir. Bu konuda Rıza Albay yönetim kurulu kararı dahi almamıştır.”dedi.

Uşşak Hukukçular Derneği Başkanı Hakan Duru, reforma destek verdiklerini belirterek açıklamasında şunları söyledi; “Muhalefet partisi sözcüsü gibi davranan söz konusu baro başkanları siyasi söylemlerle vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışmaktadır. 24 baro başkanının ortak görüşüne karşı ülkemizde 37 baro başkanı da yargı reformuna destek veren kendi görüşlerini kamuoyuna duyurmuştur. Yargıdaki sorunun tespiti ve çözümü son derece basittir. Sorun; Yargıtay’da biriken bir milyon 700 bin dosyadır. Çözüm ise Yargıtay’daki daire ve üye sayısını arttırmaktır. Temyiz aşamasında takılıp kalmış bu dosyalarda milyonlarca insan hakkına kavuşmayı bekliyor. Yine milyonlarca insan ise haksız olduğu için değil, zaman aşımı yüzünden haklarını kaybetmektedir. Asıl sorun budur. 24 baro başkanının ileri sürdüğü çekincelerin hiç biri somut ve inandırıcı değildir”

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 12:57:05
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 23:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal saygılı IP: 85.100.88.xxx Tarih : 5.02.2011 08:29:27

ben de vatandaş olarak davalarımın çabuk bitmesini istiyorum. yargıtaydan 5 yılda gelmesini umut eder hale geldik............