7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Bakan Akdağ Uşak'ta

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ UŞAK'TA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ bir dizi incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Uşak'a geldi. Uşak Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ yaptığı açıklamada “Türkiye'de siyaset artık kirli bir bataklıkta yapılmaya çalışılan alan olmaktan çıkmıştır. Kim siyaseti kirli bataklıklara çekmeye çalışırsa o bataklığa saplanır kalır” dedi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan bakan Akdağ, silahlı saldırıya uğrayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in sağlık durumunu yakından takip ettiğini ve hekimlerin zaman zaman açıklama yaptığını söyledi.

Türk halkının demokrasi bilinci ve ferasetinin pek çok batılı ülke vatandaşından daha yüksek olduğunu kaydeden Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ halkın ferasetine çok güvenen bir siyasetçi olduğunu söyledi. Halkın verilen hizmeti takdir etiğini, seçimler yaklaştığında bazı siyasi partilerin olmayacak vaatler ile halkı kandırmaya çalıştığını ifade eden Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ “Dedikoduyla, yalanla, dolanla, iftirayla siyaset yapanlar yanlış yapıyorlar. Halk bunu yutmaz. Vatandaşımız gerçeği biliyor ve görüyor. Bu ülkenin insanı çok basiretli, ferasetlidir. Siz bakmayın demokrasiye inanmış gibi görünüp de inanmamış gibi davrananların çıkardığı gürültüye. Sandık önümüzde üç ay sonra geliyor. Vatandaşımız sekiz yıllık icraatlarımızı değerlendirecek ve ona göre oy kullanacak. Biz halkımıza güveniyoruz. Seçimler yaklaştığında bir takim popilist yaklaşımlarla olmayacak, adeta cennetleri vaad edenler yanılıyorlar. Halkımız bunu da yutmaz. Hizmet edebilecek olanla, edemeyecekleri ayırır. Hep beraber göreceğiz. Önemli olan halkı refaha kavuşturmak. Bir kez daha yeniliyorum siyaset artık kirli bir bataklıkta yapılmaya çalışılan bir alan olmaktan çıkmıştır. Kim siyaseti kirli bataklıklara çekmeye çalışırsa o bataklığa saplanır kalır. Siyaset hizmet etme aracıdır. Ülkeyi yönetenler siyaseti böyle algılamalı” dedi.

Halkın doğru davranışın arkasında durduğunu bildiklerini ve 8 yıl sonra halkın Ak Parti’nin arkasında daha kuvvetli olarak durduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Gözümüzü 12 Haziran sonrasına diktik. Motivasyonumuz çok daha fazla” diye konuştu.

“SAĞLIKTA İKİLİ ÇALIŞMA BİTTİ”

Uşak’taki açıklamalarında, Danıştay'ın kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehane açmasının önüne geçen yasal düzenleme ile ilgili verdiği kararı değerlendiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ “Türkiye'de ikili çalışma bitti” diyerek halkın daha kaliteli sağlık hizmeti almasının önünü açtıkılarını söyledi. Kamuda çalışan doktorların tek bir adresi olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Bilindiği gibi kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehane açmalarının önüne geçtik. CHP bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Tabipler Odası Danıştay'a itiraz etti. Ancak bu süreç halkımızın lehine sonuçlandı. Danıştay son olarak Sağlık Bakanlığı'nın kararı lehinde karar aldı. Türkiye’de ikili çalışma bitti. Bunu sağlayabilmiş bir hükümetin Sağlık Bakanı olmaktan iftihar ediyorum. Bunun anlamı şu. Artık vatandaşımız hastaneye gittiğinde doktorların özel muayenehanesine gitmek zorunda değil. Üniversitelerdeki ‘hoca parası’ adı altında yapılan uygulamayı da sona erdirdik. Bundan rahatsız olanlar var. Eski düzenin devamını isteyenler var. Normal karşılıyoruz. Halkımızın sağlını kolayca ulaşmasını hedefleyen bir hükümetiz. Cebinde parası olan da, olmayan da aynı sağlık hizmetinden faydalanacak” sözlerine yer verdi.

Sağlıkta yapısal reformların devam edeceğini, sağlık çalışanlarının imkanlarının artırılacağını belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'de modern hastane binası ihtiyacının biteceğini savundu. Türkiye’nin bu gün sağlıkta vatandaşının boynunu bükmediği bir ülke olduğunu iddia eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının imkanlarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

“UŞAK'A 8 YILDA 88 MİLYON TL SAĞLIK YATIRIMI VERİLDİ”

Uşak'ta yapımı süren 500 yatalı devlet hastanesi inşaatıyla ilgili konuşan Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ hastanenin 2012 yılında sona ereceğini söyledi. Uşak'ta ki kamuya ait tüm hastanelerin yeni yapılan hastanede toplanacağını belirten Bakan Prof. Dr. Akdağ; “Uşak'a son sekiz yılda 88 milyon TL sağlık yatırımı yaptık. Bundan çok mutluyuz. Modern bir hastane yapıyoruz. Vatandaşlarımız daha iyi sağlık hizmet alacak. Evde sağlık bakımı hizmetlerini önemsiyoruz. Özellikle yatalak hastalarımızın sıkıntılarını azaltmak için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Uşak’a 8 yılda 88 milyon TL sağlık yatırımı yapıldı” dedi.

“İBRAHİM TATLISES’İN SAĞLIK DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”

Gazetecilerin silahlı saldırıya uğrayan Sanatçı İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ve Japonya'da meydana gelen depremin ardından nükleer enerji santrellerinde ki patlamalar ile ilgili sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ şunları söyledi: “İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunu yakından takip ediyorum. Gereken her türlü tıbbi müdahale yapıyor. Ancak sağlığıyla ilgili son gelişmeleri doktorlarının açıklaması daha doğru. Japonya’da meydana gelen deprem ise hepimizi çok üzmüştür. Hükümetimiz Japonya'ya gereken her türlü yardımı sağlamak için hazırdır. Nükleer santrallerdeki patlamalar ve atmosfere radyasyon sızıntısı ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz”

Ziyarette Vali Özdemir Çakacak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a Uşak Kilimi ile Karun Hazineleri'nin en değerli parçası olarak kabul edilen Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun imitasyonunu hediye etti.

Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ daha sonra Devlet Hastanesi Yemekhanesi'nde personelle öğle yemeği yedi. Hastane bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ Başhekimlikte brifing aldı. Bakan Akdağ’ın Uşak programı devam ediyor.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ UŞAK'TA
SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ UŞAK'TA
SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ UŞAK'TA
SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ UŞAK'TA
SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ UŞAK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 15:21:02
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 23:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?