8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Banaz seracılığın merkezi olacak

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Banaz ilçesinin teknolojik seracılığın merkezi olacağını söyledi.

Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Banaz ilçesinde teknolojik seracılığın yayılması için çalışma başlattıklarını ifade etti. Banaz'da termal kaynakların verimli kullanılması, bölge halkına gelir getirici projelerin hayata geçirilmesini istediklerini, bunun için seracılığın teşvik edileceğini kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun şöyle konuştu:

"Yapılacak çalışmalarla Banaz'ın domates üretiminin merkezi haline gelmesini istiyoruz. Köylüyü teknolojik sera kurmaya teşvik edeceğiz. Eğitimler vereceğiz. Zamanla Banaz domates üretiminde önemli bir yere sahip olacak. Bölgede uluslararası alanda faaliyet gösteren ve ilçeye teknolojik sera kurmak isteyen şirketler var. Görüşmelerimiz sürüyor."

Köylünün üretimin dışında pazarlama konusunda da eğitileceğini dile getiren Uzun, üretilecek ürünlerin pazarlanmasına katkı sağlamak için kooperatifler kurulmasına yardımcı olacaklarını kaydetti.

Seracılığın yaygınlaşmasıyla köylünün gelir seviyesinin artacağını ve işsizliğin sona ereceğinin altını çizen Uzun, "Hedefimiz köylünün maddi değeri az olan arpa ve buğday yetiştiriciliği yerine seracılıkla daha çok girdi elde etmesini sağlamak. Bölgede seracılık az da olsa yapılıyor. Şu andaki seraların büyük bölümünü üretici, kendi imkanıyla kurdu. Fakat bunların büyük çoğunluğunda teknolojik birikim yok. Biz, köylünün teknolojik sera kurmasını sağlayacağız. Bunun için örnek projeler hazırlanacak ve teşvik edici çalışmalar hayata geçirilecek. Zamanla Banaz, domates üretiminde önemli bir merkez haline gelecek" dedi.


 

...
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 00:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sayın başkan IP: 78.172.32.xxx Tarih : 16.11.2011 16:59:07

haberiniz sevindiriçi gerçekden banaz ilçemiz seraçılıkta her geçen gün daha ileri seviyeye ulaşmakta. sayın belediye başkanı tahsin erdemde bu konuda duyarlı. sizlerin ve banazlı üretiçilerin tarım il md ihtiyaç duymadan kendi imkanlarımızla başarılı olaçağınıza eminim. tekrar sizleri kutluyorum.