7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Banaz'da kar yürüyüşü

UŞAK'TA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Banaz Kaymakamlığı’nca organize edilen “Murat Dağı 1. Kar Yürüyüşü” etkinliğinde Uşaklı protokol üyeleri Murat dağı eteklerindeki karlı yollarda 10 kilometre yürüyüş yaptı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı doğa yürüyüşünde Vali Özdemir Çakacak, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Banaz Kaymakamlığı’nın organize ettiği doğa yürüyüşü Küçükler köyü yakınlarından başladı. Kamp yerine kadar araçlarla giden katılımcılar daha sonra orman içindeki karlı yollarda yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Vali Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, İL Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, ilçe kaymakamları, il genel meclisi üyeleri ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

“Murat Dağı 1. Kar Yürüyüşü” adlı verilen etkinliğe katılanlar Küçükler köyünde toplandı. Buradan arazi araçlarıyla kamp yerine kadar giden Vali Özdemir Çakacak ve beraberindekiler yaklaşık 10 kilometre yürüdü. Soğuk hava ve yürüyüş yolunun karla kaplı olmasına rağmen Vali Özdemir Çakacak ve katılımcılar parkuru tamamladı. Murat Dağı’nın muhteşem manzarasını ilk defa gören bazı katılımcılar doğaya hayran kaldı. Yürüyüş sonunda katılımcılar saz eşliğinde yöresel türkülerle coştu. Bu yıl ilki düzenlenen ve Murat Dağı Kar Yürüyüşü adı verilen etkinliğin her yıl yapılacağı bildirildi.

Uşak'ın doğal güzelliklerini tanıtmak istediklerini belirten Vali Özdemir Çakacak, yürüyüşle ilgili şunları söyledi; "İlimizin doğal güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Özellikle Banaz bölgemizde yer alan eşsiz ormanlıklar ve Murat Dağı doğa sporları için çok uygun. Bu yıl ilk defa kar yürüyüşü düzenledik. Bu güzelliklerimizi tanıtmak için benzeri etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Amacımız bu doğal zenginliklerimizi hep birlikte tanıtmak. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum”

UŞAK'TA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
UŞAK'TA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
UŞAK'TA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2011 Pazar 15:36:01
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 15:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?