2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Barış için PKK silah bırakmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Hükümetin açılım projesini eleştiren Coşkunoğlu, açılıma olan halk desteğinin yüzde 40'a düştüğünü iddia etti.

Uşak Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu, toplumun arasında açılım ile ikilik sokulduğunu iddia ederek "Barış için ilk adım PKK'nın silah bırakması olmalıdır"dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile açılım konusunda görüşmemesini eleştiren Coşkunoğlu, "Ben olsam Baykal'ın görüşme çağrısına koşarak giderdim"dedi. CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı İsmail Demirel ile birlikte Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet eden Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, açılım sürecinin bölünmeye kadar gidebileceği iddiasında bulundu.

Hükümetin açılım projesine ilk günlerde halkın yüzde 70'inin destek verdiğini ancak her geçen gün açılıma olan desteğin azaldığını belirten Coşkunoğlu şunları söyledi; "Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Kürt açılımına olan halk desteği giderek azalıyor. En son araştırmaya göre yüzde 70 olan halk desteği yüzde 40'a düştü. Bu düşüş hızlı bir şekilde devam edecektir. Çünkü halkın endişeleri gittikçe artıyor. Birileri birşeyler ortaya çıkarıyor bunun adı açılım oluyor. Hükümet belki iyi niyetli olabilir ancak bu sürecin sonunda bir takım adımlar atıldığında iş bölünmeye kadar gidebilir. Bize göre açılımın ilk şartı PKK'nın silah bırakmasıdır. PKK silah bırakmadığı sürece açılımdan söz edemeyiz. Kıbrıs ve Ermeni konusunda oynanan oyunlar bugün Güneydoğu bölgesinde oynanıyor. Bu süreçten AK Parti'de zarar görecek."dedi.

AÇILIMA KARŞIYIZ

Uşak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır'da yaptığı konuşmada Kürt açılımına karşı olduklarını belirterek İçişleri Bakanı ile görüştüklerini ve açılım konusundaki tepkilerini ilettiklerini söyledi. Dernek olarak açılıma karşı olduklarını bildiren Çakır şöyle konuştu" Biz İçişleri Bakanı'na giderek açılıma karşı olduğumuzu söyledik. Bizim Kürt vatandaşlarımızla hiç bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz PKK terör örgütü ile. Terör örgütü ile mücadelemiz her daim devam edecek. Milletin tepkisi ortadayken birden bire açılım gündeme geldi. Bu açılım İmralı açılımıdır. Bu açılımın içi de boştur. Biz bu düşüncelerimizi sayın Bakan'a da ilettik. AK Parti geçen yerel seçimlerde çok oy kaybetti. Bu açılım ile gelecek seçimlerde iktidarda kalmayı hedefliyor galiba"
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?