4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Barlara 'sahte rakı' baskını

Uşak Emniyet Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Uşak’ta, bar ve birahanelerde denetim yaptı. Uşak Emniyet Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, son günlerde yurt genelinde sahte rakı imalatı nedeniyle birçok vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine, il merkezinde bulunan 14 bar ve birahanede denetlemeler yaparak kaçak rakı aradı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları denetimlerde, bar ve birahanelerin sattıkları rakı ve diğer içkilerin tek tek kontrol edildiğini belirten Uşak Emniyet Müdür Ali Kalkan, "Özellikle rakıların sahte olabilme ihtimaline karşı kontroller sıkı bir şekilde yapıldı. Diğer taraftan da Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube ekipleri de il ve ilçelerdeki bakkal, market ve TEKEL bayilerini kapsayan ayrı bir denetleme operasyonu yaparak, binin üzerinde işyerinde kaçak rakı aradı. Denetlemelerde kaçak rakıya rastlanmazken, işletmecilere sahte rakı konusunda uyarılarda bulunuldu" dedi.

Uşak Emniyet Müdürü Ali Kalkan, Türkiye genelindeki sahte rakı imalatında bulunan bir çok yerin kapandığını, ancak hala piyasada sahte rakının olabileceğini ifade ederek, "Amacımız hiçbir vatandaşımızın kılına zarar gelmemesi için işletmeleri kontrol altında tutmak. Buradan alkollü içecek satan işletmeleri uyarıyorum. Lütfen faturasız ve nerden geldiği belli olmayan alkollü içecekleri, birkaç kuruş ucuz diye almasınlar ve satmasınlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 22:00:57
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 13:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?