3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Başkan Apaydın'dan dericilere plaket

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Dünya Çevre Günü nedeniyle Tabak Esnaf Odası ve Deri Sanayicileri Derneği başkanlarına çevre kirliliğinin önlenmesi yönelik çalışmalar kapsamında OSB'ye taşınma konusunda özverili çalışmaları ve destekleri nedeniyle plaket verdi.
 
Uşak'ın en büyü problemlerinde biri olan dericilerin taşınması işleminin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve kirleten il olmaktan kurtulduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mesut Apaydın, taşınma özverisinde bulunan dericileri mağdur etmeyeceklerini söyledi. Tabaklar Esnaf Odası Başkanı Metin Alak ve Uşak Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Akif Küplemez'e çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında dericilerin OSB'ne taşınması konusunda gösterdikleri duyarlılık ve desteklerinden dolayı plaket veren Apaydın, taşınma işleminin Uşak için bir milat olduğunu ifade etti. 

Başkan Apaydın, Eski tabakhane bölgesinde dericilerin yaklaşık 100 yıl önce faaliyete başladığını söyleyerek, "Bugün şehir içinde kalan ve atıklarını arıtmadan doğal ortama bırakan yüzlerce firma girişimlerimiz sonucu altyapısı ve arıtması tamamlanmış modern bir çalışma ortamına sahip OSB'ne taşınmıştır. Bu taşınma Uşak için bir milattır. Çok konuşulan fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen bu taşınma işini gerçekleştirmek bize nasip oldu. Etkileri Adı Güzel Barajı'na kadar giden kimyasal atıklarla, Uşak ili kirleten doğayı tahrip eden bir il konumundaydı. Ne mutlu bize bu utanç tablosunu ortadan kaldırdık. Ben tüm Uşak halkı adına tabak esnafımıza teşekkür ediyorum. Özverili davranışları, mülklerini terk edip, büyük zahmetlerle taşınan ve taşınma sırasında büyük bir anlayış sergileyen tabak esnafımız, dericimiz, Uşak Tabaklar Esnaf Odası Başkanlığı ve Uşak Deri Sanayicileri Derneği Başkanlığı plaket değil, altın madalyayı hak etmiştir" dedi. 

Uşak Tabaklar Esnaf Odası Başkanı Metin Alak ve Uşak Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Akif Küplemez de "Taşınma işinin gerçekleştirilmesi ve faaliyetlerimizi OSB'de sürdürmekten bizler de mutluyuz. Çünkü doğaya geri dönülmez bir şekilde zarar veren faaliyetlerimize son verdik. Şimdi çalışmalarımızı daha büyük bir istek ve azimle, bünyesinde arıtma tesisi de bulunan OSB'nde yürüteceğiz. Plaketimizi tüm tabak esnafımız adına alıyor ve haksız rekabetin önlenmesini istiyoruz. Biz Uşaklı dericiler olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Artık sıra bölgedeki diğer dericiler ve devlettedir. Tek istediğimiz haksız rekabetin bir an önce önlenmesidir" diye konuştular.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 15:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?