2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Başkan Erdoğan'dan önemli çağrı

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, özel bir firmanın ürettiği yalıtım sisteminin tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada yalıtımın önemine değinerek meslek odalarına inşaat sektöründe yatırımı ve istihdamı teşvik edici önlemler alınması çağrısında bulundu.

Otel Dülgeroğlu’nda Bozoğlu Tekstil’in ürettiği ısı yalıtım sistemi düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Geceye Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Binalarda % 95 oranında enerji tasarrufu sağlayan ve binanın depreme dayanıklılığını arttıran yalıtım malzemesinin tanıtıldığı gecede İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kudret Erdem ile Makine Mühendisleri Odası Başkanı Osman Zeki İşman, Türkiye’nin enerjiyi döviz ödeyerek dışarıdan satın aldığını belirterek doğru projelerle enerjinin en verimli şekilde kullanılmasının önemine değindi. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Osman Zeki İşman, ısı yalıtımı ile binaların ömrünün arttığını da ifade ederek yasalardan çok insanları yalıtımın gerekliliğinin inandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin enerji alanında büyük bir açığının bulunduğunu önümüzdeki yıllarda enerji alanında ciddi yatırımların yapılmasının beklendiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak’taki inşaat sektörünü canlandırmak için meslek odalarına bir çağrıda bulunarak proje harç fiyatlarının düşürülmesini istedi.

Sanayi kenti olan Uşak’ta tekstil, deri ve inşaat sektöründe yoğun bir enerji kullanımı olduğunu kaydeden Ali Erdoğan, “ İnşaat sektörümüz dar bir boğazdan geçiyor. Küresel ekonomik kriz inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Yalıtım konusu belediyenin etki alanı içerisine girdiği için bu konuya büyük önem veriyoruz. İlimizde binlerce insanımız inşaat sektöründe istihdam ediliyor. Sektördeki sıkıntılar nedeniyle işsizlik arttı. İşsizliğin önüne geçmek ve bu alanda yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmak için bir takım tedbirler alabiliriz. Ben buradan meslek odalarımıza iki yıl için proje bedellerinin minimum seviyeye çekilmesi çağrısında bulunuyorum. İki yıl böyle bir uygulamaya girersek belediye olarak bizde ruhsat bedellerini düşürürüz. Başka bir değişle el ele verip sektörde sürpriz bir indirime gidelim. Hükümet başta otomotiv sektörü olmak üzere bazı sektörlerde ÖTV indirimine gitti. Bu uygulama canlılığı arttırdı. Bizde Uşak olarak inşaat sektörüne teşvik etmek, istihdamı arttırmak için harç bedellerinde indirim yapabiliriz”dedi.

Uşak’ın en önemli sorununun işsizlik olduğunu da ifade eden Ali Erdoğan, “İşsizlik hepimizin ortak sorunudur. İnsanlarımıza iş sağlamak zorundayız. Küresel kriz ortamında bu son derece önemli bir konudur. Bir çok sektörü tetikleyen inşaat sektörünü canlandırmamız lazım. Ucuz şartlarda proje üretip istihdamı arttırmak zorundayız”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?