7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Başkan yardımcıları adliyede

Uşak'ta, polisin düzenlediği operasyonda önceki gün gözaltına alınan ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen aralarında iki belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Uşak'ta ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen çeteye yönelik operasyonda geçen Pazartesi günü 30 kişi gözaltına alınmıştı. Geniş güvenlik önlemleri arasında Uşak Devlet Hastanesi Adli Tıp Birimi'nde bugün sabah doktor kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından iki otobüsle adliyeye getirilen 30 şüpheli savcılıkta ifade verecek. Adliyeye sevk edilenler arasında Uşak Belediye Başkan Yardımcıları B.B. ve M.Y., yerel bir internet sitesi sahibi K.Ş., İl Genel Meclisi Üyesi İ.C., öğretmen S.A., Uşak Üniversitesi'nde hizmetli İ.O. da bulunuyor.

Şüphelilerin yaklaşık 3 ay süren teknik takip sonucu ihaleye fesat karıştırmak, ihale yolsuzluğu, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonda, Uşak Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı M.G., eski Meclis Üyesi ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Ö.O.A'nın bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın da savcılığa giderek ifade vereceği belirtildi. Uşak Eski Vali Yardımcısı ve halen Karabük Vali Yardımcısı olan Ertuğ Şevket Aksoy'un da operasyon kapsamında talimatla bilgisine başvurulacağı iddia edildi.

Bu arada şüpheliler adliye binasına arka kapıdan sokulurken gazetecilerin bu esnada görüntü almasına izin verilmedi. Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 10:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?