4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Başkanlara yeni kanun anlatıldı

Uşak Belediyesi tarafından 5272 sayılı Belediye Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uşak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Uşak Merkez, ilçe ve belde belediye başkanlarına yeni Belediye Kanunu hakkında bilgiler verdi.

Uşak Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen 5272 sayılı Belediye Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısına Uşak’taki 22 meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Uşak Belediyesi olarak Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak bizi sıkıntıya sokan maddelere itiraz ettik. Bu maddelerden bazıları belediye başkan yardımcıları kadrolarının durumu, belediye başkanı ve yardımcılarıyla meclis üyelerinin görevlerinin bitmesiyle birlikte yaşadıkları sıkıntılardır. Giderlerle ilgili bazı kalemlerde ihaleler olmasına rağmen esneklik olması gerekir. Aldığımız en son bilgiye göre, belediye gelirleri kanunda düzenleme yapılacağı ve belediyelerin gelirlerinin değişik alanlara yayılması sağlanacağını tahmin ediyoruz. Bu yasalarda bazı dengesizlikler var. Çevre ve Temizlik Vergisi’nden yıllık yaklaşık 800 bin YTL gelir elde ediyoruz. Ama biz Uşak’ı 2 milyon 500 bin YTL’ ye temizletiyoruz" dedi.

Uşak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı da, "Yasa henüz 3 aylık, yönetmelikleri çıkmadı. Uygulama konusunda birtakım aksamalar ve eksiklikler var. 75 yıl sonra gerçekleşmiş bir yasadır. 75 yıl boyunca çözülmeyen sorunların 3 ay içerisinde bu yasayla çözülmesini beklemek doğru değildir. Uşak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak tüm başkanlarımızın karşılaştığı sorunların çözülmesi için elimizden geldiği kadar yardım yaparız. Bu tür toplantıları arttırmalı ve fikir alışverişinde bulunmalıyız. Sizlerden gelen her türlü istek ve talepleri değerlendireceğimize ve bilimsel verilerle sizlere yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 16:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?