2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

BBP'de endişeli bekleyiş sürüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin ardından BBP Uşak İl Başkanlığı'nda endişeli bekleyiş devam ediyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin Kahramanmaraş yakınlarında düşmesinin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları BBP Uşak İl Başkanlığı'nda endişe ile dakika dakika takp ediliyor. Partililer il başkanlığı toplantı salonunda kurulan televizyondan haberleri anbe an takip ederken Genel Başkan Yazıcıoğlu ile beraberindekilerin bir an önce sağ olarak bulunması için dua ediyor.

BBP Uşak belediye Başkan Adayı Ali Bozkurt ve il yönetimi ise gün boyu kaza nedeniyle diğer siyasi partilerin ziyaretlerini kabul ediyor. Başkan Adayı Ali Bozkurt, ziyaretler sırasında zaman zaman duygulanarak gözyaşlarına hakim olamıyor.

Partililer televizyon karşısında arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili haberleri aralıksız takip ederken, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, MHP Uşak Belediye Başkan Adayı Ali Erdoğan, DSP Uşak Belediye Başkan Adayı Bekir Güneşhan, BBP binasına gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Muhsin Yazıcıoğlu’nun önemli bir siyaset adamı olduğunu ve kendisini yakından tanıdığını söyledi.

Kazanın ülkeyi yasa boğduğunu ve herkesin endişeyle arama kurtarma çalışmalarını takip ettiğini anlatan Çetin, çalışmalardan en kısa sürede sonuç alınması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade etti. BBP Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dağıstanlı ise kazanın üzerinden 25 saat geçmesine rağmen helikopterin enkazına ulaşılamamasının endişe verici olduğunu ve her geçen saat umutların tükendiğini kaydetti.

Parti olarak umutlarını yitirmediklerini de belirten Dağıstanlı, “Olayın üzerinden 25 saat geçmesine rağmen hala enkaza ulaşılamaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu Türkiye'nin ayıbıdır. Biz umudumuzu yitirmedik. Hava koşullarınında çok ağır olduğu söyleniyor. Genel Başkanımız ve beraberindekilerin sağ olarak bulunmasını umut ediyoruz"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 23:04:51
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 23:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?