2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Belediye borç batağında mı?

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, son dönemlerde bazı çevrelerin “Belediyeyi 60 milyon TL borçlandırdı” yolundaki eleştirilere cevap verdi.

Belediyeyi keyfi olarak borçlandırmadıklarını belirten Başkan Apaydın, “ Belediyeyi 60 milyon TL borçlandırdığımı söyleyenler mahkemeye gitsinler” dedi.

Kamuoyunda belediyenin milyonlarca TL’lik borç batağında olduğu yönünde asılsız söylentilerin ortaya atıldığını iddia eden Başkan Mesut Apaydın, söylentilerin asılsız olduğunu belirterek, 5 yılda 3 milyon TL borçlanma yetkisi aldıklarını dile getirdi. Belediye Başkanı olarak 5 yılda meclisten sadece katlı otopark yapımı, yeni itfaiye aracı ile iş makinelerinin alımı konusunda borçlanma yetkisi aldığını söyleyen Apaydın, “Bunun haricinde her hangi bir borçlanma yetkisi almadım. Aldığım 3 Milyon TL’lik borç yetkisinde de birkaç muhalefet partili üye hariç, tüm meclis üyelerinin onayı vardır” dedi.

Son zamanlarda belediyenin 60 milyon TL borcu olduğu yönünde kamuoyunda söylentilerin yer aldığını belirten Mesut Apaydın, “Belediye Kanunu gereği bir yılda gelirlerimizin yüzde 10’nu oranında, Belediye Meclisi’nin kararıyla borçlanabiliriz. Sokakta belediyenin 60 Milyon TL borcu var şeklinde söylentiler çıkartılıyor. Ben sadece meclisin bana verdiği yetkiyi kullanabilirim. Bunun dışında bir borçlanma olursa 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun görevi kötüye kullanmaya ilişkin hükümleri uygulanır maddesine göre ceza almam gerekir. Peki ben Mesut Apaydın olarak belediyeyi 60 Milyon TL borçlandırdıysam beni neden mahkemeye vermiyorlar. Neden bunun hesabını sormuyorlar. Çünkü soramazlar böyle bir borçlanma yapmadım” dedi.

Uşak Belediyesi’nin İller bankası’na 40 Milyon TL borcu olduğunu ve bu borcun kendi dönemine ait olmadığını da ifade eden Başkan Apaydın, “Bizden önceki dönemlerde alt yapı ve içme suyu için yapılan borçlardır bunlar. İller Bankası, belediyemize gönderilen paranın sadece yüzde 40’nı bu borca istinaden kesmektedir. Geriye kalan para bize ödenmektedir. Yani İller Bankası bizden sadece yüzde 40’lık kısma karşılık gelen parayı alabilir. Bundan sonraki dönemlerde de kesinti yüzde 40 oranında olacaktır. Biz vatandaşın parasını en iyi şekilde yönetiyoruz. Yapılan hizmetler hükümetimizin desteği ve halkımızın güveni ile gerçekleşmektedir. Paramızı sokağa atmadan vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?