2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Belediye borç ödüyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, seçimlerden sonraki dört ayın değerlendirmesini yaptı. Uşak Belediyesi’ni 55 milyon TL borçla devir alıklarını belirten Erdoğan 4 ayda 2 milyon 500 bin TL borç ödediklerini söyledi.

Belediye olarak gereksiz harcamaların önüne geçtiklerini yıl sonuna kadar 15 milyon TL borç ödemeyi hedeflediklerini kaydeden Ali Erdoğan, 2009 yılı bütçesini de 80 milyon TL olarak belirlediklerini anlattı.

55 milon TL’lik borçtan korkmadıklarını ve enkaz edebiyatı yapmayacaklarını belirten Erdoğan, “Yönetimini devraldığımızda geçmiş dönemlere ait yaklaşık 55 milyon TL borç bulunmaktaydı. Bugüne kadar 2 milyon 500 bin TL borç ödedik. Borcun kapanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar borcun 15 milyon TL’lik bölümünü bitirmeyi planlıyoruz. Bütçemizi 80 milyon TL olarak belirledik. Bu dönemde gereksiz harcamalardan kaçınacağız. Göreve başladığımızdan bu yana enkaz edebiyatı yapmadık, bundan sonrada yapmayacağız. Borçtan korksaydık göreve talip olmazdık."dedi.

Uşak’ın en önemli sorunları arasında yer alan kentsel dönüşümü hayata geçirmek için çalışmalara devam ettiklerini, mesleki örgütlerle bu konuda diyalog içinde olduklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Halen çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm projesinin hayata geçmesi için mesleki örgütlerle diyalog içerisindeyiz. Bu önemli projeyi iki etapta tamamlayacağız. Yol ve kanalizasyon çalışmaları başladı. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Uşakta hiçbir hemşerimizin evinin önünün çamur olmasını istemiyoruz. Yolu ve kanalizasyonu olmayanlar mutlaka bize ulaşsın. Çünkü biz bu sorunu bitirmeye kararlıyız ve bitireceğiz. Şu ana kadar 70 bin metrekare parke taşı döşemesi yaptık. Buna 50 bin metrekare daha ilave edilecek. Asfalt çalışmalarımız da start aldı. İlk 3 yıl altyapıya sonraki iki yıl üst yapıya ağırlık vermeyi planlıyoruz”dedi.

İşsizlik sorununa çözüm bulmak için hayat geçirecekleri meslek edindirme kurslarına da büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Ali Erdoğan şunları söyledi; “Kursların açılması için Atatürk Kültür Merkezi’nde 15 derslikten oluşan bir bölüm oluşturuluyor. Burada bir dizi meslek edindirme çalışmaları olacak. Kursu başarıyla tamamlayanlar bilgi işlem sistemi tarafından takip edilecek olup işe yerleştirmelerde kursiyerlerimize öncelik tanınacak. Böylelikle işsizlik sorunu bir nebze olsun azalacak".
 

Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 14:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VATANDAŞ IP: 85.108.229.xxx Tarih : 12.08.2009 18:01:46

Bu haberi altında adı yazan şahıs mı yazdı şimdi ? KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM. AYAKTA ALKIŞLIYORUM.