7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Belediye Meclisi karar alamadı

BELEDİYE MECLİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN SINIRLARINI YENİDEN BELİRLEMEK İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Uşak Belediye Meclisi, Manisa Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen kentsel dönüşüm projesinin sınırlarını yeniden belirlemek amacıyla olağanüstü toplandı. Meclis üyeleri sınırın yeniden belirlenmesi noktasında anlaşamayınca konu incelenmek üzere komisyonlara havale edildi.

Kentsel dönüşüm projesinde sınırın yeniden belirlenmesi amacıyla bugün sabah saatlerinde olağanüstü toplanan Uşak Belediye Meclisi karar alamadı. Belediye Başkanı Ali Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bazı meclis üyeleri konuyla ilgili hukuki çekincelerini dile getirdi. Meclis toplantısında sınırların yeniden belirlenmesi ile ilgili oylama yapılamazken Başkan Erdoğan, Bölge İdare Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda proje ile ilgili tüm çalışmaların durdurulduğunu bildirdi.

Başkan Ali Erdoğan, projeden geri dönüşün mümkün olmadığını ifade ederek sorunu bir an önce çözmek istediklerini belirtti. Mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP sorunun çözümü için ayrı ayrı önerge sundu. Partilerin grup başkanvekilleri sundukları öneriler üzerinde söz alarak birer konuşma yaptı. Yapılan görüşmeler sonunda Belediye Başkanı Ali Erdoğan, dönüşüm projesinde sınırların yeniden belirlenmesi için yapılacak oylamanın gizli olarak yapılmasını önerdi ve bu önerisini oylattı. Yapılan oylamada gizli oylama yapılması oy çokluğu ile reddedildi. Başkan Ali Erdoğan bunun üzerine sınırların belirlenmesi ile ilgili oylamayı yaptırmayarak konunun komisyonlara havale edilmesini istedi. Erdoğan’ın bu önerisi oy çokluğu ile kabul edilerek kentsel dönüşüm sınırlarının belirlenmesi incelenmek üzere komisyonlara havale edildi.

Meclis toplantısının ardından gazetecilere konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projenin partiler üstü olduğunu ifade ederek yaşanan sorunları aktardı. Belediye Meclis üyelerinin iptal kararına bağlı olarak dönüşüm projesiyle ilgili hukuki endişelerinin olduğunu anlatan Ali Erdoğan, “Manisa Bölge İdare Mahkemesi dönüşüm projesi ile ilgili olarak iptal kararı vermişti. Bu karar hepimizi bağlıyor. Ancak dönüşüm projesini gerçekleştirmek zorundayız. Proje ilk defa bu kadar gerçekçi ve uygulanabilir bir hale gelmişti. İptal kararı proje ile ilgili tüm çalışmaları durdurmamıza neden oldu. Kentsel dönüşüm alanında yer alan hak sahipleriyle yüzde 85 mutabakat sağlandı, tapu devir işlemleri yüzde 50’yi geçti. Yaklaşık 160 yapının yıkımını gerçekleştirdik. Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına bağlı olarak sınırların yeniden belirlenmesi noktasında meclis üyelerimizin endişeleri var. Sınırların belirlenmesi konusunda bugün bir karar alamadık. Gizli oylama ile ilgili önerim de oy çokluğu ile reddedildi. Öneri reddedilince sınırların yeniden belirlenmesi ile ilgili oylamayı reddedileceği için yaptırmadım. Çünkü hiçbir belediye başkanı böyle bir projeyi reddedileceğini bile bile oylatmaz. Konuyu incelenmek üzere komisyonlara havale ettik. Şubat yada Mart ayında tekrar meclis gündemine getireceğiz”dedi.

BELEDİYE MECLİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN SINIRLARINI YENİDEN BELİRLEMEK İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 12:34:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 17:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?