2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Belediye meclisinde türbanlı üye

Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirerek encümen üyeleri, meclis başkan vekillikleri ve ktip üyelerini seçti.
Meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri ve meclis katiplerinin belirlenmesi için gizli oylama yapıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için ilk toplantısını gerçekleştiremeyen Uşak Belediye Meclisi bugün ilk toplantısını yaparak organ seçimlerini tamamladı. Ali Erdoğan Başkanlığı’nda ilk toplantısını yapan meclis ilk olarak başkan vekilleri ile katip üyelerin seçimini yaptı. Yapılan gizli oylama sonucu oyların eşit çıkması üzerine ikinci kez oylama yapıldı ve yine eşit çıkınca başkanvekilleri ile katip üyeler kura sonucu belirlendi. Kura sonunda AK Partili Emel Taylan 1. meclis başkanvekili, CHP’li Kudret Erdem ise 2.meclis başkanvekili seçildi. Katip üyeliklerine de, AK Parti’li Akın Demir ile CHP’li Kadir Uslu seçilirken yedek katip üyeliğine MHP’li Hüsamettin Dayan seçildi.

Meclis toplantısında daha sonra encümen üyelerinin belirlenmesi için adaylar parti gurup başkan vekilleri tarafından belirlendikten sonra gizli oylamaya geçildi. Yapılan ilk oylamada oylar eşit çıkması üzerine Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan toplantıya 10 dakika ara verdi. Yaklaşık 40 dakika süren arada siyasi parti gurup başkan vekilleri encümen üyelikleri için uzlaşı aradı. Uzlaşma arayışlarından sonuç çıkmaması üzerine devam eden meclis toplantısında ikinci oylamaya gidildi.

İkinci oylamada AK Parti Grubu ile CHP grubunun önerdiği Mehmet Emin Akay, Uğur Özköse ve Ramazan Karahan 15 oy aldı bir oy boş çıktı. MHP Belediye Meclis Üyeleri Utku Demiröz, Mustafa Korkmaz ve Mustafa Gündüz ise 16 oy alarak encümen üyeliklerine seçildi.

Toplantının ardından meclis üyelerine teşekkür eden Ali Erdoğan, demokrasi içerisinde organ seçimlerini tamamladıklarını meclis üyelerinden 5 yıllık süre içerisinde yapılan yanlışlıklar konusunda kendilerini uyarmasını istediğini kaydetti. Belediye kaynaklarını doğru kullanacaklarını da ifade eden Başkan Erdoğan, işsizlik ve sosyal sorunları hep birlikte çözüm arayacakları sözünü verdi.

Bu arada AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Türkan Toker'in ilk meclis toplantısına baş örtüsüyle katılması dikkat çekerken Başkan Erdoğan gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtladı. Başkan Ali Erdoğan, meclisin bir temsil makamı olduğunu kendisi için başörtüsünün sorun olmadığını ifade ederek, “Türkan hanım kendi tercihi ile meclise bu şekilde geldi. Türkiye'de baş örtüsünün tanımı ile ilgili sorunlar varken bizim bunu sorun haline getirmemiz yanlış olur. Kişisel olarak benim fikrimi sorarsanız benim için herhangi bir sakıncası yok. Meclis üyesi bir memur değildir. Halkın oylarıyla meclise girmeye hak kazanmış bir kişidir. Hukuki açıdan da sıkıntı olacağını düşünmüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?