2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Belediye personeline sağlık taraması

Uşak Belediye Tabipliği’nce organize edilen uygulama ile Verem Savaş Derneği’ne ait gezici sağlık aracında belediye personeli sağlık taramasından geçirildi.

Üç gün süren sağlık taramasında tüm belediye personelinin sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Belediye Tabibi Dr. Reha Alkan “Personelin akciğer grafisi ve solunum fonksiyon testi, Verem Savaş Derneğine ait gezici tarama aracı ile yaptık. Üç gün boyunca tüm personelimiz sağlık taramasından geçirildi. Bu çalışmalarımız periyodik olarak devam edecektir”dedi.

Halk sağlığına gereken önemin verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise belediye tabipliğimizden her yıl binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Ücretsiz muayene sonunda, hekimin uygun gördüğü ve bağışlarla elde edilen ilaçlar bedelsiz olarak hastalarımıza veriliyor”dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Şubat ayı içersinde Uşak genelinde sağlık taraması yapılacağını da ifade eden Başkan Apaydın, 5 gün boyunca mahallelerde yaklaşık bin kişinin sağlık taramasından geçirileceği uygulamada önleyici sağlık hizmetleriyle halk sağlığının korunmasının hedeflendiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 14:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?