2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Belediye Vezneleri’nde trafik sergisi

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Uşak Belediyesi’nde trafik konulu sergi açıldı.

Hafta nedeni Belediye Vezneleri’nde yapılan tören Uşak valisi Kayhan Kavas Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay M. Ruhi Candan, Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Belediye binasında düzenlenen ve belediye zabıta görevlilerinin de ödül aldığı törene Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve başkan yardımcılarından hiç kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Törende konuşan Uşak il Emniyet Müdürü Cafer Şahin son yıllarda alınan yasal tedbirlerin yanı sıra yapılan eğitimlerin gelişmesi sonucu kaza sayısı ve ölüm oranında azalmalar görülmesine rağmen hedeflenen seviyeye ulaşılamadığını söyledi.

Şahin sözlerine şöyle devam etti," Trafik konusunda olumlu sinyaller geliştirilmeli, desteklenmeli, toplumsal tepkiler kavramalı, buna uygun politikalar geliştirilmeli ve uygulamalıyız. Bu uğurda toplumun bütün kesimleri gayret göstermeli ve sorumlu olduğunu mutlaka hissetmelidir. Artık Dünya Sağlık Raporlarına göre her yıl dünya da bir milyon 250 bin insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Kazalar; 15-19 yaş grubu gençlerin ölüm sebepleri arasında birinci, 10-14 ve 20-24 yaş grubu kişilerin ölüm sebebi arasında ise 2 sırada yer almaktadır. Bugüne kadar dünyada trafik kazalarında ölenlerin sayısı tüm dünya savaşlarında ölenlerin sayısından daha fazladır.Ülkemizde son 10 yılda trafik kazası nedeniyle ölenlerin sayısı 50 binin üzerindedir. Kazalar nedeniyle yok olan milli servet ise her yıl 12 milyar TL olup yıllık yatırım bütçesinin yüzde 70’ini tekabül etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Uşak valisi Kayhan Kavas yılın en başarılı jandarma Trafik görevlisi Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdullah Hacıoğlu, trafik polisi Necati Oğuz, Yılmaz Tosun ve yılın şoförü seçilen Halil İbrahim Yakın’a ödüllerini verdi. Ayrıca hafta nedeni ile düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından trafik sergisi açıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 19:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?