7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Belediyeden su sayacı uyarısı

Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ekipleri, son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden soğuk hava şartları nedeniyle su sayaçları dışarıda olan vatandaşları donma tehlikesine karşı uyardı.

Soğuk hava nedeniyle vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Belediye İşletme ve İştirakler Müdürü Mehmet Erçetin, son günlerde yaklaşık bin 500 su sayacının donduğu ihbarını aldıklarını söyledi. Uşak'ın son 10 yılın en soğuk kışını geçirdiğini de hatırlatan Erçetin, "Özellikle dışarıda bulunan su sayaçları soğuktan etkilendiği için donarak su aktarımını engelliyor" dedi.

Vatandaşlara su sayaçlarının donma tehlikesine karşı koruması gerektiğini ifade eden Erçetin, "Su sayaçları donduğunda soğuk kış günlerinde susuz kalma riski var. Su sayacı dışarıda olan vatandaşlarımız, donma tehlikesine karşı gerekli önlemi almalıdır. Su sayaçları donma tehlikesine karşı değişik yalıtım malzemeleriyle muhafaza altına alınmalı. Bu sayede su sayaçlarının donmasının önüne geçilebilir. Biz gelen tüm ihbarları değerlendirerek vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz hafta sonu da gelen ihbarları değerlendirmek ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak için çalıştı. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması mağduriyetlerin en aza indirecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 17:44:06
Güncelleme :24 Ocak 2012 Salı 17:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?