2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Belediyespor Uşakspor'la birleşiyor

Uşak Belediyespor ile amatör kümede mücadele eden Uşakspor birleşme konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Uşakspor'u yeniden profesyonel liglere taşımak istediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı ve Uşak Belediyespor Başkanı Muhammet Gür, "Uşakspor'un amatör lige düşmesi bu şehrin ayıbıdır. Uşakspor'u yeniden profesyonel liglerde mücadele eden bir takım haline getireceğiz"dedi.

Belediye Encümen salonunda düzenlenen basın toplantısı ile birleşme kararını açıklayan iki kulüp başkanı gelecekten umutlu olduklarını dile getirdiler. Uşak Belediyespor olarak geçtiğimiz günlerde yaptıkları genel kurulda tüzük değişikliğine giderek sivil toplum örgütü temsilcilerinin de külupte yönetici olmasını sağladıklarını kaydeden Muhammet Gür, Uşakspor Başkanı Abdurrahman Yavuz'la protokol imzaladı. Uşakspor'un amatör liglerde maça çıkmayarak futbolcularını Belediyespor'a bedelsiz olarak vereceklerini ifade eden Abdurrahman Yavuz, alt yapı faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Uşak Belediyespor olarak futbol branşında Uşak'ı yeniden profesyonel liglerde temsil etmeyi amaçladıklarını ve sivil toplum örgütleri ile bu konuda görüşmeler yaptıklarını belirten Muhammet Gür, " Eski tüzüğe göre belediye çalışanları dışında hiç kimse yönetimde yer alamıyordu. Tüzük değişikliği ile sivil toplum kuruluşlarının Belediyespor yönetiminde yer almasını sağladık. Kentimizdeki bir çok sivil toplum kuruluşundan bu konuda destek sözü aldık. Belediyespor yönetiminde her sivil toplum kuruluşundan bir kişiyi temsilcil olarak aldık. Bütün bunlardan sonra Uşakspor ile birlişmek için prensip kararı aldık. Uşakspor bize futbol dalında destek verecek ve futbolcular bizim takımda forma giyecek. İlk olarak 5 futbolcu bedelsiz olarak bize geçecek. İlerleyen dönemlerle birleşme sürecini tamamlayıp Uşak'ı yeniden profesyonel liglerde temsil etmeyi arzuluyoruz.

Toplantı sonunda Uşakspor Başkanı Abdurrahman Yavuz Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gür'e Uşakspor flaması hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?