2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

BİLSEM'de ebru sergisi

Uşak Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan ebru sergisi ve müzik dinletisi büyük beğeni kazandı.


Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Vali Kayhan Kavas’ın eşi Yeşeren Kavas bir süre öğrencilerle ilgilenip ebru resmi yaptı. Etkinliğe Uşak Valisi Kayhan Kavas eşi Yeşeren Kavas, Garnizon Komutanı M. Ruhi Candan, Vali Yardımcıları Şükrü Yıldırım ve Fahrettin Göncü, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Kayhan Kavas ve beraberindekiler ilk olarak fuaye alanında öğrenciler tarafından hazırlanan ebru sergisinin açılışını gerçekleştirip sergiyi gezdi. Vali eşi Yeşeren Kavas bu sırada sergi alanında bulunan masada öğrencilerle birlikte ebru resmi yaparak davetlilere gösterdi. Ebru sanatında usta olduğunu gösteren Yeşeren Kavas öğrencilerden büyük alkış aldı. Sergi açılışının ardından konferans salonuna geçen davetliler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ile keyifli bir akşam yaşadı.
Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ali Osman Yeşil, müzik dinletisi öncesi yaptığı açılış konuşmasında öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. 2010 yılında her ilde bir Bilim Sanat Merkezi kurulacağını ifade eden Ali Osman Yeşil, “Bilim Sanat Merkezleri milli eğitim ile entegre hale getirilecek. Bu yıl BİLSEM çalıştayında Milli Eğitim Bakanı bu konuda bize açıklamalar yaptı. Şuanda Türkiye’de 51 BİLSEM hizmet veriyor. 2010 yılında tüm illerde kurulacağı bakan tarafından bize söylendi. Uşak olarak biz en iyiler arasında yer alıyoruz. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmeye onları geliştirmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 13:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?