2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Bin köye 100 bin kitap

Denizbank’ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde yürüttüğü, “Bin köye 100 bin Kitap” projesinde kitap dağıtımları Uşak’ta başlandı.

Uşak Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, Denizbank Ege Bölge Satış Müdürü Burak Erkan ile Tarım İl Müdürü Atilla Arslan tarafından 12 köy muhtarına bin 200 kitap teslim edildi.

Denizbank Ege Bölge Satış Müdürü Burak Erkan, yaptığı açıklamada, tarımın ülke ekonomisi için kritik önem taşıdığı düşüncesinden hareket ederek böyle bir projeyi destekleme kararı aldıklarını söyledi. Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ise törende yaptığı konuşmada çiftçilere yönelik eğitim çalışmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Proje kapsamında 12 köye 100’er kitap dağıtıklarını anlatan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, 5 bin 200 sayfadan oluşan kitapların güncel ve pratik bilgiler içerdiğini kitapların çiftçilere fayda sağlayacağına inandıklarını söyledi. Tarım İl Müdürlüğü olarak çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Arslan, “12 köye verdiğimiz kitapların çiftçilerimize faydalı olacağını düşünüyoruz. Kitapları 12 köydeki üreticilerimiz okuduktan sonra diğer köylere göndereceğiz. Çiftçileri bilgilendirirsek ürün kalitesi ve üretimi arttırırız. Bu noktada en büyük sorunumuz ise çiftçilerin eğitime olan talebinin az olmasıdır. Bu talebi ve bilginin önemini çiftçilerimize anlatmalıyız. Biz bunu sağlamak için 24 ziraat mühendisi arkadaşımız ve diğer personelimizle köylerimizde eğim seminerleri ve tarla günleri düzenliyoruz. Tarım ekonomisi piyasa odaklı olduğu için talebe yönelik üretim ve ürün kalitesini arttırmalıyız”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?