3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

'Binalarda Enerji Verimliliği' semineri

Uşak Belediyesi ile İZODER tarafından 1 Aralık 2007 tarihinde düzenlenecek olan “Binalarda Enerji Verimliliği” semineri ile ısı yalıtımının önemi bir kez daha vurgulanacak. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın doğalgazın Uşak’ta kullanılmaya başlanması ile birlikte binalarda ısı yalıtımı sistemlerinin öneminin bir anda arttığını belirterek 1 Ocak 2006 tarihi itibari ile ısı yalıtım sistemi olmayan binalara inşaat ruhsatı verilmediğini söyledi. 

Uşak Belediyesi tarafından uygulanan bu çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Başkan Apaydın, “ ısı yalıtımı konusu bizim için çok önemlidir. Zira hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bu konunun iyi anlaşılmasını ve insanlara anlatılmasını düşünüyoruz. Bu nedenle İZODER ile birlikte 1 Aralık 2007 tarihinde ilimizde ‘ Binalarda Enerji Verimliliği’ isimli seminer düzenleyerek, konunun önemini bir kez daha gündeme taşıyacağız. Seminere konuşmacı olarak, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Bina ve Ulaşımda Enerji Verimliliği Şube Müdürü B. Hakkı Buyruk, İZODER Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü Timur Diz katılacak” dedi. 

Isı yalıtımı konusunda titiz davrandıklarını ifade eden Başkan Apaydın, “1 Ocak 2006 tarihinde başlattıkları proje kapsamında ısı yalıtımı uygulamalarını başlarda zemin + 3 kat ve kat sayısına bakılmaksızın 4 daire ve üstü binalarda uygulamaya başladık. Isı yalıtımı yapma mecburiyeti olan binaların sahipleri veya müteahhitleri ısı yalıtımı uygulaması sırasında Belediyemize başvurarak gerekli kontrollerin yapılmasını istiyor. Makine mühendisimiz binaya giderek incelemesini yaptıktan sonra eğer proje uygun yalıtım yapıldı ise inşaat ruhsatının arkasını vizeleyerek uygunluk raporu veriyor. Böylelikle projeyi uygulamış oluyoruz” dedi. 

Uygulamanın başlaması ile birlikte bugüne kadar yaklaşık 2500 konutun ısı yalıtımın yapıldığını dile getiren Başkan Apaydın, “Yaklaşık 2500 konutta ısı yalıtımı yapılmış, yalıtım yapılan binalarda yaklaşık yüzde 50’ye varan bir tasarruf sağlanmıştır. Böylelikle milli gelire 1,5 milyon YTL’ye varan çok büyük bir katkımız oldu. Ayrıca enerji kaynaklarımızı tasarruflu kullanmayı da öğrenmeye başladık. Ülkemizde ilk uygulamalar arasında yer alan ısı yalıtımı zorunluluğunun diğer illere de örnek olmasını istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?