4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

'Bir Öğrenci de Sen Okut'a büyük ilgi

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün tarafından başlatılan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası çerçevesinde, Uşaklı 13 öğrencinin tüm okul ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacak.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Uşak il genelinde yaptıkları araştırma sonucunda hem okulunda başarılı hem de maddi durumu iyi olmayan 53 öğrenci tespit ettiklerini söyledi.

Kampanya çerçevesinde tüm okul masrafları Dülgeroğlu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından karşılanacak olan Ergenekon İlköğretim Okulu 7/A öğrencisi Merve Sayın ile Karahallı İlçesi Karabasan İlköğretim Okulu 7/B öğrencisi Nuh Buğdaylıgil’e düzenlenen törenle bilgisayarları verildi.

Kampanya çerçevesinde bugüne kadar 13 öğrencinin hayırsever vatandaşlar tarafından okutulmaya başlandığını, amaçlarının tespit edilen 53 öğrenciye ulaşmak olduğunu belirten Düzgün, "Uşak il genelinde bizim tespitlerimize göre, başarılı olup da maddi durumu olmadığı için eğitimini güçlükle sürdüren 53 öğrencimiz var. Kampanyayı başlattığımız tarihten bu yana 13 öğrencimiz hayırsever vatandaşlarımız tarafından okutulmaya başlandı. Hayırsever vatandaşlarımız bu öğrencilerimize birer adet banka kartı vererek ihtiyaç duydukları parayı öğrencimizin hesabına yatırıyor. Bu sayede bu öğrencimiz de hiçbir şekilde rencide edilmiyor. İsteyen hayırsever vatandaşlarımız ise okuttuğu öğrencinin tüm ihtiyaçlarını öğrenciyle birlikte velisiymiş gibi giderebiliyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Düzgün, bu sayede öğrencilerin hem çalışmaya teşvik edildiğini hem de başarılı öğrencilerin kazanıldığını ifade ederek, "Çünkü bu öğrenciler zorunlu eğitimi tamamladıktan sonra eğitimlerini maddi imkansızlıklardan dolayı bırakmak zorunda kalıyor. Kampanya, okuttuğumuz öğrenciyi üniversiteyi bitirinceye kadar kendi çocuğumuz gibi destek çıkmayı öngörüyor. Ben Uşak’tan başlattığımız bu kampanyanın tüm yurt genelinde benimsenmesini ve hayırsever vatandaşlarımızın bu öğrencilerimize sahip çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 17:42:03
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 14:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?