2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Biz iktidarı bırakıp gidenlerden değiliz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 29 Mart yerel seçimlerinin huzur ve kardeşlik ortamı içerisinde geçmesini arzu ettiklerini söyledi.
Cemil Çiçek, 29 Mart seçimlerini bazı siyasi partilerin genel seçim havasına sokmaya çalıştığını belirterek "Biz öyle gürültüye pabuç bırakmayız ve muhalefet istedi diye seçim yapmayız" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mesut Apaydın'a destek vermek için Uşak'a gelen Cemil Çiçek, Uşak Valisi Kayhan Kavas ile Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Kayhan Kavas, Bakan Çiçek'e Eşme kilimi ve kanatlı deniz atı görünümlü altın broşun imitasyonunu hediye etti. Daha sonra İsmet Paşa Caddesi üzerindeki esnafı gezen Çiçek, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'dan belediye çalışmaları hakkında brifing aldı. Başkan Apaydın, ziyaret sonrası
Cemil Çiçek'e AK Parti amblemli battaniye hediye etti.

Bakan Çiçek, daha sonra Mesut Apaydın'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki seçim bürosunda vatandaşlara hitap etti. Buradaki konuşmasında muhalefet partilerine yüklenen Cemil Çiçek, bazı adayların vaatlerinin ABD bütçesi ile dahi gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek "Ayağı yere basmayan vaatlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar" dedi.

Bazı siyasi partilerin bu seçimi iktidar seçimi gibi görmeye çalıştığını ve erken genel seçim olacağını öne sürdüğünü belirten Cemil Çiçek, şunları söyledi: "2012 yılına kadar seçim yok. Aç tavuk rüyasında darı görür. Biz öyle iktidarı bırakıp gidenlerden değiliz. Milletin verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanan nadir iktidarlardan biriyiz. Biz öyle gürültüye pabuç bırakmayız. Sırf muhalefet istedi diye seçim yapmayız."

Millet istediği zaman seçim olacağını, onunda ne zaman yapılacağının belli olduğunu anlatan Çiçek, "Artık o dönemler geride kaldı" dedi. Hizmet demenin imkan demek olduğunu anlatan Çiçek,  sözlerine şöyle devam etti: "Vaat ettiğiniz her hizmetin karşılığına belediye, özel idare ve genel bütçeden koymadan bunların yapılması mümkün değil. Ben gezdiğim dolaştığım yerlerde bir kısım vaatlere bakıyorum. Bu vaatlere o beldenin bütçesi, o ilin bütçesi ve ülkenin bütçesi değil Amerika'nın bütçesini bile verseniz gerçekleşme şansı yok. Bu vatandaşa saygısızlıktır. Vatandaşa saygı duymak lazım. Siz daha işin başında aslı esası olmayan, ayağı yere basmayan vaatlerle vatandaşa hitap ediyorsanız
vatandaşa saygınız yok. Çünkü siz vatandaşı saygı duyulacak kararına itibar edilecek bir kitle değil rey almak için kandırılacak bir kitle olarak görüyorsunuz. Ama biz şunu biliyoruz kandırmaya gidenin kendisi kandırılır. Kimse artık 40 tane seçimden sonra bu alışkanlıklarla seçim kampanyası yürütmemelidir. Çünkü artık yaptığınız hizmetler ufak tefek imkanlarla halledilecek hizmetler değildir. Hem belediyenin imkanlarını hem önceliklerinizi doğru tespit edeceksiniz hem de ayağı yere basan projeler üreteceksiniz. Aksi takdirde hizmet üretmeniz mümkün değil."

29 Mart yerel seçimlerinin huzur ve kardeşlik ortamı içerisinde geçmesini arzu ettiklerini ifade eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şunları söyledi: "Seçimin huzur içinde geçmesini canı gönülden istiyoruz. Siyaset meydanı er meydanıdır. Kıspet giyilir, herkes eteğindekini döker. Sizler de kentinize ve size en iyi hizmeti verecek kişileri seçersiniz. Ancak dediğimiz gibi bu bir yerel seçim. AK Parti olarak her yeri karış karış geziyoruz. Türkiye'de hizmetler bir merkezdeki hükümet tarafından bir de yerel yönetimlerce veriliyor."

Cemil Çiçek daha sonra Karaağaç Mahallesi ve Dikilitaş Mahallesi'ndeki seçim bürolarında da halka hitap etti. Çiçek öğle namazını Zümrüt Camii'nde kıldıktan sonra bir vatandaşın cenaze namazına katıldı. Uşak'taki ziyaretlerini tamamlayan Çiçek, Ankara'ya gitti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 22:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?