2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Bizi su sıkıntısından kurtar'

Uşak Merkez Göğem Köyünde ikamet eden kadınlar Vali Özdemir Çakacak’tan mevcut suyun kansere yol açtığını iddia ederek temiz içme suyu istedi. Bir yıl önce de eski validen sağlıklı içme suyu isteyen kadınların aynı sıkıntıyı bir yıl sonra da dillendirmesi dikkat çekti.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Göğem Zafer Anıtı’ndaki törene katılan ve daha sonra köylü kadınlarla bir süre sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Vali Özdemir Çakacak, köylü kadınların temiz içme suyu isteğine cevap vereceklerini söyledi. Yaşlı kadınlarla kısa süre sohbet eden Çakacak, köyde sıkıntı olup olmadığını sordu, çocuklara çikolata dağıttı.

ESKİ VALİ DE SÖZ VERMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl kurtuluş etkinlikleri kapsamında Göğem Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından dönemin valisi Kayhan Kavas köylü kadınlarla sohbet edip sıkıntılarını dinlemişti. Köylü kadınlar Vali Kavas’tan sağlıklı içme suyu istemişler ve suyun kansere yol açtığını iddia etmişlerdi. Kavas bunun üzerine sağlıklı içme suyu sözü vermiş ve İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş’e talimat vermişti. Kanser iddiaları için ise gerekli araştırmayı yaptıracaklarını belirtmişti.

“VALİ PAŞAM BİZİ SU SIKINTISINDAN KURTAR”
Bir yıl sonra yine kurtuluş etkinleri kapsamında Göğem anıtında bu gün bir tören düzenlendi. Göğem köylüleri çoluk çocuk tören alanına gelerek kurtuluş coşkusu yaşadı. Tören sonunda tıpkı geçen yıl olduğu gibi Vali köylü kadınların yanına giderek sohbet etmeye başladı. Köyde su sıkıntısı çektiklerini ve mevcut suyun kansere yol açtığını iddia eden köylü kadınlar Vali Çakacak’a kanser söylentileri nedeniyle huzursuz olduklarını bildirdi.

Su sıkıntısını geçen yıl eski valiye de ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen Göğemli kadınlar, “Köyümüzde su sıkıntı var. Yaz aylarında günde bir saat su geliyor. İçme suyunu arabalarla dağdan getiriyoruz. Köydeki suyun kanser yaptığı söylentileri nedeniyle de korkuyoruz. Biz su sıkıntımızı geçen yıl eski valimize de anlattık ama bir sonuç alamadık. Her yıl kurtuluş törenine gelip bizimle sohbet ediyorsunuz ama sorunumuzu çözüm bulmuyorsunuz. Valim paşam ne olur bizi su sıkıntısından kurtarın”dedi.

Vali Özdemir Çakacak ise köylü kadınların bu sözleri üzerine bir yıl önce olduğu gibi İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş’e talimat vererek köylü kadınların söylediği sorunların incelenerek kendisine rapor edilmesini istedi ve sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Daha sonra Aşağı Karacahisar köyüne geçen Vali Çakacak, burada da köylü kadınlarla sohbet etti. Aşağı Karacahisarlı kadınlar da, Vali Çakacak’tan sağlıklı içme suyu ve kadın din görevlisi istedi. Yaz aylarında iki günde çeşmelerinden su aktığını iddia eden köylüler, “Suyumuz yetersiz. Bazı köylüler evlerinin önünde çiftlik yapıp sebze yetiştiriyor. Bu sebzeleri içme suyu ile suladıkları için köylü susuzluk çekiyor. Bu soruna ne muhtar ne köylü bir çare bulamıyor. Genelde zengin aileler bunu yaptığı için onlara karşı bir şey yapamıyoruz. Sizden köyümüze yeterli miktarda su temin etmenizi istiyoruz”

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Aşağı Karacahisarlı kadınların sıkıntılarını dinledikten sonra sorunları çözeceklerini ifade etti. Köylülerin su ücreti ödemediğini de öğrenen Çakacak köylülere hitaben “Biz devlet olarak size su sağlayacağız. Bu bizim görevimiz. Ancak sizlerde sağlanan imkanların bedelini ödemelisiniz. Yapılan her hizmetin bir bedeli vardır. Köylü olarak bunu karşılamalısınız. Su parası ödemeden hizmet istemek olmaz. Su parası öderseniz şehirdeki gibi suyun tasarruflu kullanılacağını da öğrenmiş olursunuz”dedi.
Vali Çakacak burada da çocukları etrafına toplayıp çikolata dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 14:22:05
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 14:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?