24
Nisan
2024
Çarşamba
UŞAK

Bol suyun içinde susuz kaldılar

Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Yayalar Beldesi halkı, içme sularına kanalizasyon suyu karıştığı için beldenin şebeke suyunu kullanamadıklarını iddia ediyor. Belediyelik olan Uşak Sivaslı Yayalar Beldesi dört bir yanından su çıkmasına rağmen içme suyu ile Yayalar Sulama Göleti’nden gelen tarım arazisi sulama suyunun karıştığı iddiasından dolayı beldenin içme suyunu kullanamadıklarını ve mecbur kalıp kullandıklarında da hastanelik olduklarını ifade ettiler.2011 yılında Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kullanıma açılan Yayalar Sulama Göleti, belde halkının iddiasına göre Sivaslı İlçesi ve Selçikler Kasabası’nın foseptik atıklarına maruz kalıyor. Yayalar Kasabasının içme suyu şebekesi ise ark deresi denilen kavak ağaçlarının ve tarım ürünlerinin yetiştirildiği kasabanın çukur bir bölgesinde kalıyor. Göletten gelen suyla bu tarım arazileri sulanınca 1-2 metre yakınında bulunan içme suyu şebekesine karıştığını söyleyen belde halkı, içme suyunu kullanmaya mecbur kalınca çeşitli rahatsızlıklarla hastanelere koştuklarını belirtiyor

.BELDE HALKI RAHATSIZ

Yayalar Beldesi’nde yaşayan bir çok vatandaş şebeke suyunu kullanmaktan korktuklarını belirterek, imkanı olanların kuyu açtırdıklarını, imkanı olmayanların beldenin uzak noktalarından kendi imkanlarıyla içme suyu getirdiklerini, mecbur kalıp şebeke suyunu kullananların ise haftada bir acil servise gittiklerini belirtiyorlar. Sorunun çözümü için belediye ve birçok resmi kurumdan yardım istemelerine rağmen alaycı cevaplar alarak geri gönderildiklerini ifade eden belde halkı, köyün farklı bir noktasında yeni bir içme suyu kuyusunun açılmasını yetkilerden talep ediyorlar.

KULLANILAMAZ RAPORU OLAN KUYUNUN YANINA YENİ KUYU

Yayalar Beldesi’nde göze çarpan diğer ilginç bir konu ise şuan mevcut içme kuyusunun 4 metre yanında yaklaşık 20 sene önce içmeye ve kullanıma uygun değildir raporu ile kapatılan su kuyusunun olması.Beldede yaşadıkları su sıkıntısı anlatan Ramazan Doğrul, “İçmeye uygun olmayan kuyunun dibine yeni kuyu açılmasına anlam veremiyoruz. Bu göletten gelen su ile sulama başlayınca kokudan duramıyoruz. Şebeke suyuna mecbur kalıp meyve, sebze bile yıkayınca geceyi hastanede geçiriyoruz. Belde halkından 90 tane imza toplayıp gerekli yerlere şikayette bulundum, fakat halen bizi ciddiye alan yok” diyerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.  

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2013 Pazar 15:04:06
Güncelleme :11 Ağustos 2013 Pazar 15:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?