2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Borsada tescil geliri düştü

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, düzenlediği basın toplantısında küresel ekonomik kriz nedeniyle tescil gelirlerinde ciddi düşüşler yaşandığını söyledi. Borsa olarak 288 üyeye ulaştıklarını ve bütçelerinin ise 400 bin TL olduğunu belirten Aydoğan, “yeni projelerle tescil gelirlerine endeksli bir borsa olmaktan kurtulacağız”dedi.

Borsa binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında tarım sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Yıldıray Aydoğan, 18 Ocak 2009 tarihinde yapılacak Ticaret Borsası seçimlerinde yeniden aday olduklarını kaydetti. Küresel ekonomik krizin her geçen gün kendisini daha fazla hissettirdiğini dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Aydoğan, krizini etkilerinin üretim ve istihdama önem vererek azaltılabileceğini söyledi.

2001 yılında kurulan Uşak Ticaret Borsası’nın her geçen yıl kendini geliştirdiğini üyelerine ve tarım sektörüne önemli kazanımlar sağladığını anlatan Aydoğan, “ Borsa olarak üyelerimizin ve çiftçilerimizin 8 yıldır hem sözcüsü, hem de politik ortamda destekçisi olduk”dedi.2005 yılının Mart ayında göreve geldiklerini gerçekleştirdikleri proje ve çalışmalarla Uşak halkına ve üyelerine faydalı olmaya çalıştıklarını anlatan Aydoğan, “ 2005 yılının Mart ayında 135 faal üye ve yaklaşık 120 bin TL’lik bir bütçe ile borsa Yönetimini devir aldık. İlk olarak üye sayımızı arttırıp daha geniş imkânlar sunmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda üye sayımız 288, bütçemiz ise 400 bin TL ‘ye ulaştı. Bununla birlikte üyelerimizin bilgi ve birikimlerine daha fazla katkı sağlayabilmek adına seminer , yurt içi ve yurtdışı fuar gezileri düzenledik.Borsamız adına çağımızın gereği olan web sayfası oluşturarak sürekli bilgi akışını sağladık”dedi.

Akredite borsa belgesi alarak Uşak Ticaret Borsası’nın kalitesini arttırdıklarını da ifade eden Aydoğan, “Dünya da olduğu gibi Ülkemizde ve Uşak’ta da ciddi bir ekonomik darboğaz bulunmaktadır. Bu darboğaz tarımı da etkilemektedir. Bizim en büyük gelirimiz olan tescil gelirimizde buna bağlı olarak ciddi düşüş yaşandı. Yapacağımız projeleri tescil gelirlerine endekslemeyip Avrupa Birliği kaynaklarından yararlanmayı planlıyoruz. Hep birlikte el ele verip, Uşak tarımını daha iyi konuma getirmek için çalışacağız. Yeni Hizmet binamızın yapımından sonra daha geniş bir ortamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm üyelerimizi ve üyemiz olmayan tüm çiftçilerimizi her türlü sorunlarında borsamıza bekliyoruz”diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:39:15
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 17:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?