2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Boydak'tan istikrar vurgusu

Uşaklı sanayiciler ile protokol üyeleri, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetimi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. İftar sonrası Boydak Holding ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Mobilyacılar Birliği Başkanı Memduh Boydak, "Şirket Yönetimi ve Ticari Karlılığı Arttırma" konulu bir seminer verdi. 

Dülgeroğlu Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Milletvekili Nuri Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda sanayici katıldı. İftar sonrası Memduh Boydak, "Şirket Yönetimi ve Ticari Karlılığı Arttırma" konulu konuşmasında aile şirketlerinin gelişmesi, şirketlerde istişare, tasarım ve markalaşmanın önemi konuları üzerinde durdu. Seminer öncesi UOSB Başkanı Hazim Sesli, yaptığı açılış konuşmasında, Gelişmekte olan sanayi kenti Uşak'ın tecrübelere ve deneyimli kişilere dinlemeye, onlardan bir şeyler öğrenmeye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, USOB yönetimi olarak bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini söyledi. 

Türkiye Mobilyacılar Birliği Başkanı Memduh Boydak, seminerde Uşak'ın ülke ekonomisindeki öneminin her geçen gün arttığını ifade ederek, " Bu kent teşvik yasası ile birlikte son dönemlerde sanayi alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettirir hale geldi. Bu ilerleme ve hamleler başka illere örnek olacak niteliktedir. Özellikle son 5 yıldır siyasi istikrarla birlikte ekonomide yükselen bir trend içerisine girdi. İstikrara ortamının devam etmesi halinde ekonomideki bu yükseliş trendi hızla yukarılara çıkacak milli gelir artacaktır. Son yıllardaki ihracat rakamları, enflasyon, yabancı sermaye girişi gibi hareketler ekonomideki olumlu gelişmeyi açıkça bize gösteriyor."dedi. 

Türk sanayicisinin en büyük dertlerinden birinin de eğitilmiş iş gücü açığı olduğunu söyleyen Boydak, " Uşaklı sanayicinin de Türkiye'deki tüm sanayi kuruluşlarında eğitilmiş iş gücü konusunda ciddi sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Eğitimsizlik insana büyük bir zarardır. Bunun en güzel örneğini Güneydoğu bölgemizde görebiliyoruz. Bu nedenle her alanda eğitime, eğitimli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Ülke olarak bunun bilincine yeni yeni varmaya başladık ve eğitime destek kampanyaları özel okullar ve eğitim kurumlarındaki iyileşmeler ciddi boyutlara ulaştı. Biler eğitimin gelişmesi için destek olmayı sürdürmek zorundayız. Türkiye son yıllardaki istikrar ve ekonomideki olumlu tabloya bakıldığında bölgesinde lider ülke olma yolunda ilerliyor. Bu bizim için bir avantaj."diye konuştu. 

Konuşmasında son olarak aile şirketlerinin durumları ve gelişmesi için yapılması gerekenleri de anlatan Memduh Boydak, "Türk insanı girişimci bir ruha sahip. Uşak'ta da bunu çok rahatlıkla görebiliyoruz. Genç bir nüfusa sahibiz. Bu kazanımlar ülkemiz için bir avataj teşkil ediyor. Ancak dezavantajlarımız da yanlışlarımızda var. Artık küçük olsun benim olsun anlayışı bitmiş yerine bizim olsun anlayışı yaygın hale gelmiştir. İşin doğrusu da budur. Aile şirketleri de büyümek gelişmek için ticari evlilikler yapmalıdır. Gelişme göstermeyen yerinde sayan aile şirketlerinin maksimum ömrü 25 yıldır. Bunlar da hep aile içi çekişmeler ve kötü yönetim, vizyon yetersizliği, gelişime kapalı olmak gibi unsurlar nedeniyle oluşmaktadır. O bakımdan eşinizi işinize karıştırmayın. Bu önemli bir ayrıntıdır. Onlardan fikir alın bilgi verin istişare edin ama işinize karışmalarına izin vermeyin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 14:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?