4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Bu da emniyetin 'Bahar Temizliği'

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen ’Bahar Temizliği’ isimli 2 ayrı operasyonda, toplam 7 kişiyle birlikte 3 kilogram esrar, 1 adet uyuşturucu hap, 1 adet bıçak ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu ’Bahar Temizliği’ isimli 2 ayrı operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan M.ǒnin üzerinde 2 gram esrar maddesi ve evinde de gazete kağıdına sarılı tütün kırıntılarıyla karışık 2 gram esrar ile 1 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. M.ǒnin esrar maddesini, Ş.Y. ve Y.Y’den satın aldığının öğrenilmesi üzerine Ş.Y. ve Y.Y’nin evlerine yapılan operasyonda, evinden kaçarken yakalanan Y.Y’nin üzerinden ve evinden 12 adet satışa hazır halde ve siyah poşet içerisinde olmak üzere toplam 135 gram gelen kubar esrar 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Polislere zorluk çıkaran Ş.Y. ve operasyon sırasında evde bulunan E.Y’nin üzerinde de 1 adet ekmek bıçağı ve bir demir çubuk bulundu.

Olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan M.Ç, Y.Y, E.Y. ve Ş.Y, "esrar içmek, bulundurmak ve satmak" suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. M.ǒnin emanet olarak alıp kullandığı araçta yapılan aramada ise 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Av tüfeğinin K.Ş’ye ait olduğunun öğrenilmesi üzerine yakalanan araç sahibi K.Ş. de Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

2. operasyonda ise, gelen bilgileri değerlendiren polis ekipleri, K.A. isimli şahsın pazar çantasında toplam 2 kilogram 745 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan K.A. ile birlikte bulunan S.B, "esrar maddesi bulundurmak ve satmak" suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.
(KY-AHM-NÇ-MEG-DE-Y)

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:54:28
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?