2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Bu oğlak görenleri şok etti

Uşak’ın Ovademirler köyünde yaklaşık bir hafta önce dünyaya gelen çift cinsiyetli oğlak görenleri hayrete düşürdü.

Uşak Merkez ilçeye bağlı Ovademirler köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Mehmet Okçu’nun keçilerinden biri yaklaşık bir hafta önce doğum yaptı. Dünyaya gelen oğlağın çift cinsiyetli olduğunu gören Okçu, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Durumu veteriner hekime bildiren Mehmet Okçu, oğlağın idrar yapmakta zorlandığını bildirdi. Olayı öğrenen veteriner hekim oğlağı müdahale ederek cinsiyetini teke düşürdü. Daha sonra oğlağın normale döndüğünü belirten Mehmet Okçu, oğlağı bir süre besledikten sonra keseceklerini söyledi.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten Okçu, “Keçi doğum yaptığında oğlağın çift cinsiyetli olduğunu fark ettik. Hayvan idrarını yapmakta zorlanıyordu. Durumu veterinere bildirdik ve bu haliyle yaşamasının mümkün olmadığını öğrendik. Birkaç gün sonra veteriner çağırıp oğlağın cinsiyetini teke düşürdük ve sıkıntısı kalmadı. Şuanda idrarını da yapabiliyor. Oğlağın çift cinsiyetli doğduğunu duyan köylülerde ilk kez böyle bir vaka gördüklerini söylediler. Hayvanı 7 yada 8 ay besledikten sonra keseceğiz”dedi.

Mehmet Okçu’nun 6 yaşındaki küçük kızı Dilber Okçu ise çift cinsiyetli doğan oğlağı bir an olsun kucağından bırakmıyor. Minik Dilber, keçileri çok sevdiğini belirterek boncuk ismini verdiği oğlağı çok sevdiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 81.214.27.xxx Tarih : 19.01.2009 17:38:07

BENCE BÜYÜTÜP BESLEYİN VE NİYE KESİYORSUNUZ Kİİİİ ONU