2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Büyük Menderes Kavas'a emanet

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Büyük Menderes Çevre ve Koruma Birliği başkanlığına yeniden seçildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Büyük Menderes Çevre ve Koruma Birliği meclis toplantısında 2009-2011 yıllarını kapsayan iki yıllık dönemde Birlik Başkanlığı’na Uşak Valisi Kayhan Kavas yeniden seçildi. Toplantıya Vali Kayhan Kavas’ın yanı sıra Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Denizli Vali Yardımcısı Kemal Özgün, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve birliğe üye çok sayıda belediye başkanı katıldı.

Divan Başkanlığını Pınarbaşı Belediye Başkanı Muzaffer Yüksel’in yaptığı meclis toplantısında Birlik Başkanlığı için tek aday olarak Uşak Valisi Kayhan Kavas gösterildi. Yapılan seçimler sonunda 78 üye oy kullanırken Vali Kavas, 75 oy alarak başkanlığa yeniden seçildi.

Büyük Menderes Çevre ve Koruma Birliği başkan vekilliklerine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Uşak İl Genel Meclisi Üyesi Yaşar Leblebici seçilirken Katip Üyeliğe Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit, birlik encümenine ise Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ve Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan seçildi.

Seçimlerin ardından Büyük Menderes Çevre ve Koruma Birliği Genel Sekreteri İrfan Bolat tarafından okunan 2008 yılı faaliyet raporları ve kesin hesap cetvelleri oy birliği ile kabul edildi.

Büyük Menderes Çevre ve Koruma Birliği olarak yeni dönemde birliğin yönetim planını hazırlayacaklarını belirten Vali Kayhan Kavas, birliğe üye belediye başkanları ile il genel meclisi üyelerinin daha etkin olmasını istediklerini söyledi.

Ay sonunda Denizli’de açıklayacakları birliğin yönetim planına büyük önem verdiklerini ve ilan edeceklerin yönetim planının birliğin anayasası olacağını kaydeden Kayhan Kavas, “Birliğin yönetim planını hazırlamak için çalışıyoruz. Yönetim planı birliğimizin anayasası olacak. Yönetim planında ayrıca havza üzerinde yer alan kirlilik noktaları ve kirlilik özellikleri de yer alacak. Uşak, Denizli ve Aydın illerindeki kirlilik oluşturan noktalar tespit edildikten sonra tarımsal, evsel ve endüstriyel kirliliklerde ortaya konularak haritalar çıkartacağız. Bu konuyla ilgili 3 ilimizde çalışmalar yapılıyor. Bu ay sonunda Çevre Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile açıklayacağımız yönetim planında yapılacak katı atık depolama aslanları, arıtma tesisleri ve kanalizasyon yatırımları yer alacak. Havzada birbirine yakın belediyelerimizi değerlendirip ortak tesisler yapılmasını teklif edeceğiz. Bunları belirledikten sonra hibe kredi ve destekler sağlanacak. Ben belediyelerimizden arıtma tesisi, katı atık depolama alanı ve kanalizasyon için bütçelerinde pay ayırmalarını istiyorum. Yeni dönemde ayrıca yeni bir AB projesi hazırlayacağız.”dedi.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan birliğin 119 üyesi olduğunu ve 140 bin TL’lik bir bütçelerinin olduğunu da söyleyen Vali Kavas,”Birliğin bütçesini bilerek kısıtlı tuttuk. Önümüzdeki dönemde de aynı uygulamayı yaparak bütçemizi yaklaşık 250 bin TL olarak belirleyeceğiz. Bundaki amacımız birlik üyesi belediyelerimizin katkı paylarını ödemelerini sağlamak ve farkındalık oluşturmaktır. Türkiye’de en iyi çalışan birliklerden bir tanesiyiz. Gediz Birliği’nin bütçesi çok büyük olmasına karşın hiçbir belediye katılım paylarını ödemiyor. Biz bütçemizi küçük tutarak daha etkin çalışmayı amaçlıyoruz.”diye konuştu.

Toplantı sonunda Büyük Menderes Havzası ile ilgili fotpğraf sergisinin açılışını da gezen Vali Kavas ve birlik üyeleri düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?