2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Çağlayan'dan faiz indirimi çağrısı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası'nın kredi kartlarına yönelik yaptığı faiz indirimine bağlı olarak bankalarında kendi kredilerinde faiz oranlarını düşürmesini beklediklerini söyledi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısından sonra bir dizi ziyaretlerde bulunan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, partisinin seçim çalışmalarına destek verdi. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ı makamında ziyaret eden Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulundu, AK Parti'nin seçim bürosunda bir konuşma yaptı. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, ziyaret sırasında Çağlayan'a üzerinde AK Parti amblemi ve Zafer Çağlayan yazılı battaniye, Eşme kilimi ve Uşak tarhanası hediye etti.

Uşak Belediyesi'nde gazetecilerin kredi kartı faizleriyle ilgili sorularını cevaplayan Çağlayan, Türkiye'nin güçlü bir iç pazara sahip olduğunu ifade ederek Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimlerinin küresel krizin atlatılmasına yardımcı olacağını söyledi.

2009 yılı turizm sezonundan umutlu olduklarını ve turizm sektöründeki canlılığın ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Çağlayan, şöyle konuştu: "Merkez Bankası birkaç gün önce açıkladı. Kredi kartlarının akdi sözleşmelerden kaynaklanan faiz oranları indirimi konusunu. Yüzde 4.39 olan faiz oranlarını 3.39'a düşürdü. Bu kredi faizleriyle tüketici bireysel faizlerinin indirilmesi tüketimi artıracak. Tüketimin artması sanayimizi ve ticaretimizi artıracaktır. Türkiye güçlü bir iç pazara sahip. Krize bağlı olarak iç pazara yönelik çok fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Küresel krizi atlatmamızda kredilerdeki faiz indirimleri bize faydalı olacaktır. Bankalarımızın da bu çerçevede Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimlerini kendi kredilerine de yansıtmasını bekliyoruz. Bunu birkaç gündür söylemeye çalışıyorum. Böylece iç piyasa canlanacaktır."

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan bu açıklamalarının ardından AK Parti'nin seçim bürosunda bir konuşma yaparak Uşak Belediye Başkan Adayı Mesut Apaydın'a destek istedi. Daha sonra İsmet Paşa Caddesi'ndeki esnafı gezen Çağlayan, seçim çalışmaları kapsamında Sivaslı ilçesini de ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 22:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?