7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Çekçek meclis üyeliğinden istifa etti

UŞAK BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI OLAĞAN TOPLANTILARI BAŞLADI

Uşak Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın şehir dışında olduğu gerekçesiyle katılmadığı meclis toplantısında MHP grubu, Başkan Vekili Nejat Çolak’ı tepki göstermek için salonu terk ederken bağımsız üye Metin Çekçek’in meclis üyeliğinden istifa ettiği bildirildi.

Uşak Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantılarının ilk birleşimini MHP’li Meclis üyesi Nejat Çolak başkanlık etti. 10 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis oturumunda MHP’liler grup kararı olmadan Belediye ve Meclis Başkan Vekilliği görevini kabul eden Nejat Çolak’ı protesto etti. MHP Grubu, meclis oturumunda yoklama yapıldıktan sonra oturuma başkanlık eden partilileri Nejat Çolak’ı tepki göstermek amacıyla salonu terk etti. Bunun üzerine CHP grubu oturuma ara verilmesini talep etti ve verilen arada kısa süreli bir grup toplantısı gerçekleştirdi. Oturuma verilen 10 dakikalık aranın ardından CHP’liler oturuma devam etme kararı aldı ve gündemdeki 10 madde görüşülerek karara bağlandı.

Öte yandan kısa bir süre önce otomobili kurşunlanan bağımsız belediye meclisi üyesi Metin Çekek, meclis üyeliği görevinden istifa etti. 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den belediye meclis üyeliğine seçilen Çekçek, bir süre önce partisinden istifa etmişti. Çekçek’in istifa kararı meclis divanı tarafından üyelere duyurulurken yerine MHP’den yedek üye Ufuk Düzenli’nin geçeceği öğrenildi. Ufuk Düzenli’nin meclis üyeliğine getirilmesi ile sandalye dağılımı da değişti. Belediye Meclisi’nde bu gelişme sonucu MHP’nin 13, AK Parti’nin 11 ve CHP’nin de 5 üyesi bulunurken Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile birlikte 4 olan bağımsız üye sayısı da 3’e düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 17:37:03
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 18:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?