2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Çete operasyonuna 15 tutuklama

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde polisin suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 15'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile Eşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 17 kşiden 15'i tutuklandı.

Uşak polisinin yaklaşık 6 aydır savcılık koordinesinde yürüttüğü çalışmalar sonucu düzenlenen operasyon sonucu suç örgütü çökertildi. 220 polisin görev aldığı operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, fuhuşa teşvik ve fuhuş için yer temin etmek, kumar oynatmak için yer temin etmek, adam yaralamak, işyeri kurşunlama ve suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek ve örgüte üye olmak suçlarına karıştıkları iddia edilen 17 kişi gözaltına alınmıştı.

İlçe merkezindeki operasyonda 4 otel, 3 eğlence mekanı ve 15 ev ve iş yerine eş zamanlı baskın yapılmıştı. Zanlıların gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda ise 3 adet gaz tabancası, 3 adet tabanca,bu silahlara ait çok sayıda mermmi, 3 adet jop, kama bıçağı, boğmaca zinciri, gaz sprayı, kelepçe ve 1450 adet kumar pulu ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ayrıca bir otelde fuhuş yaptıkları iddia edilen biri yabancı uyruklu olmak üzere 3 kadın ve 3 erkek de yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar polisteki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah saatlerinde savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ifadeleri alındıktan sonra dün akşam saatlerinde zanlılardan 15'i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen ve yaşları 25 ile 55 arasında değişen 15 kişi; Z.K., U.D., S.D., C.D.K., S.Ö.D., S.B.D., M.D., R.A., M.B., Y.B., U.B., C.Ö., A.R.Ö., E.G. ve İ.G. tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 18:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?