2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Çevreye en fazla yatırımı biz yaptık'

AK Parti Uşak Belediye Başkanı Adayı ve Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, çevreye Türkiye’de en fazla yatırım yapan il olduklarını belirterek “Arıtma tesisinin deşarj izni yok” iddialarını ciddiye almadıklarını söyledi.

Beş yıl önce şehrin tüm kanalizasyon atıklarının Dokuz Sele deresine döküldüğünü belirten Belediye Başkanı Mesut Apaydın, “Şehrimiz kirleten il olarak adı çıkmış ama hiç kimse yıllarca buna bir dur dememiş. Neden bu çevre felaketine engel olunmamış. Neden bir arıtma tesisi yapılmamış bizde önce soruyorum?” dedi.

Göreve geldiklerinde çevre kirliliğinin önlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Apaydın, “Göreve geldiğimiz ilk yıl, doğaya bırakılarak çevrenin kirletilmesine neden olan şehir evsel atıklarının arıtılması konusunda başlattığımız proje kapsamında Yavu Köyü’nde Evsel Atık Su Arıtma Tesisini kurduk. Bu tesis hizmete girdiği tarihte Türkiye’de UV teknolojisi kullanan 3 tesisten birisiydi. Benzerlerinin yarı fiyatına mal ettiğimiz bu tesis ile günde 20 bin metreküp atık su arıtılmaktadır. 2003 yılında sanayide kullanılmaya başlanan doğalgaz 2004 yılı Aralık ayı itibari ile konutlarda kullanılmaya başlanarak hava kirliliğinin önlenmesinde büyük etkisi olmuştur. Katı atıklara yönelik düzenli çöp depolama alanı yapılması için çalışmalar başlatılarak proje hazırladık. Yargıya intikal eden bu proje şu anda lehimize sonuçlanmış, yeni aldığımız ÇED raporu doğrultusunda 2009 yılında başlayacağımız çalışmalar ile şehrimizin çöpleri artık vahşice doğaya atılmayacak. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce atık pil ve atık yağların toplanmasına başlandı. Bunun yanı sıra ekiplerimizce sürekli gürültü ve hava kirliliği kontrolü yapılmakta, şehir merkezindeki çöp konteynırları sürekli temizlenerek çöpler düzenli bir şekilde alınmaktadır. Şehir genelindeki tüm okullarda da eğitim çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Çevre projelerinin bir yıl gibi bir kısa sürede tamamlandığını ifade eden Başkan Apaydın, “2005 yılında Evsel Atık Su Arıtma Tesisin temelini Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan attı. Aradan 1 yıl gibi bir süre geçti yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu arıtma tesisimizi hizmete açtı. Demek ki bu ülkede yapılan yatırımlar 1 yılda tamamlanabiliyormuş. Bunu sadece bu ülkede AK Partili Belediyeler ve AK Parti hükümeti başarmıştır. Bundan sonra da bu böyle olacaktır. Biz başladığımız her projeyi kısa sürede bitiriyoruz. Bize asılsız iddialarda bulunanlara tekrar soruyorum. Bir tane başlanıp bitirilen proje söyleyin. Bunun cevabını bir türlü alamıyorum. Uşak artık kötü imajını sildi. Uşak kirleten değil artık. Koca köy de değil. Uşak artık büyük bir kent olma yolunda emin adımlarla yürümektedir. İşte bunu da AK partili belediye ve AK Parti hükümeti sağlamaktadır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 23:25:23
Güncelleme :23 Şubat 2009 Pazartesi 23:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?