7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Cezaevi firarisi yakalandı

Uşak'ta son bir hafta içerisinde gerçekleşen 10 ayrı hırsızlık olayının zanlısı ve cezaevi firarisi olan 47 ayrı suçtan sabıkalı şahıs, Uşak'ta yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Uşak kent merkezinde son bir hafta içerisinde 10 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen Tamer K. (25), İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekiplerince önceki gün akşam saatlerinde yakalanarak gözaltına alındı. 47 ayrı suçtan sabıkası bulunan hırsızlık zanlısı Tamer K., ile ona yardım ettiği iddia edilen H.E. (41), bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Tamer K. ile H.E., mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Tamer K'yi

tutuklarken, H.E. adlı şahsı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

 

CEZEVİNDEN FİRAR ETMİŞ

20 Ocak 2011 tarihinden itibaren Uşak il merkezinde, çoğu resmi kurum olmak üzere toplam 10 ayrı hırsızlık olayını tek başına gerçekleştirdiği iddia edilen Tamer K.'nin 7 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve 16 Ekim 2010 günü Buca Cezaevi'nden firar ettiği anlaşıldı. Şahsın; 1999 ile 2011 yılları arasında Uşak il merkezi ve ilçeleri ile İzmir, Antalya, Eskişehir, Kütahya, Salihli, Akhisar ve Gemlik'te ev, işyeri, oto ve resmi kurumlardan hırsızlık ve hırsızlık malı satın almak suçlarından 43

ayrı sabıkasının olduğunu tespit etti. Tamer K.'nın 43 ayrı hırsızlık dışında cezaevinden firar etmek, küçük yaştaki kız çocuğunu kaçırmak ve alıkoymak, ruhsatsız silah taşımak ve mala zarar vermek suçlarından da sabıkası bulunduğu anlaşıldı.

Şahısların üstlerinde, otolarında, evlerinde ve yakınlarının ikametlerinde yapılan aramalarda MHP Uşak il binasından çalınan, televizyon, dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı, okullardan çalınan 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet fotoğraf makinesi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden çalınan 25 bin 400 TL'nin 13 bin 810 TL ele geçirildi. Şüphelilerin bankalardaki hesaplarında bulunan 4 bin 700 TL paraya da el konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 18:53:00
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 15:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?