8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

CHP adaylarının afişleri söktürüldü

UŞAK'TA AFİŞ POLEMİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak milletvekili aday adayları İsmet Akın, Yüksel Demir ve Mehmet Turgut'un afişlerinin yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle valilik kararıyla sökülmesi üzerine CHP, protesto yürüyüşü düzenledi.

CHP Uşak milletvekili aday adayları İsmet Akın, Yükse Demir ve Mehmet Turgut, propaganda amacıyla yaklaşık 130 afiş bastırarak kentin değişik noktalarına astırdı. Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhinde sloganlar içeren afişler, yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle valilik kararıyla bugün öğle saatlerinde polis nezaretinde belediye zabıta ekiplerince söküldü. Afişlerin sökülmesini protesto etmek amacıyla parti binası önünde toplanan bir grup partili ve CHP'li aday adayları, İsmet Paşa Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında hükümeti eleştiren CHP'liler, komşu illerdeki aday adaylarının afişlerinin söktürülmediğini ifade ederek, iktidar tarafından susturulmak istendiklerini iddia ettiler.

Yürüyüş sonrası Tiritoğlu Parkı'nda basın açıklaması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, "Uşak'ta CHP'nin sesini kısmak için aday adaylarımızın afişleri söktürüldü. Hiçbir ilde böyle bir uygulama yok. Komşu illerimizde AK Parti ve MHP'li aday adaylarının afişlerinin hiçbir şekilde söktürülmediğini gördük. İktidar toplum üzerindeki baskısını arttırarak devam ettiriyor. AK Parti iktidarı ve bürokratları aday adaylarımızın afişlerine dahi tahammül edemiyor. CHP olarak bu olayı protesto ediyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. CHP tüm engellemelere rağmen emin adımlarla iktidara yürüyor. 12 Haziran seçimlerinde bunu tüm Türkiye görecek" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

UŞAK'TA AFİŞ POLEMİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 18:24:02
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 18:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?