2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

CHP-AKP arası mektup trafiği

AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, geçtiğimiz hafta CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu’nun kendisine gönderdiği “Hükümet Uşak’ı ihmal ediyor” içerikli mektuba karşı mektupla cevap verdi.

CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada “Devlet Planlama Teşkilatı’nın 2009 Kamu Yatırımlarının İllere Göre Dağılımı” raporunda Uşak’ın bir yıl öncesine göre aldığı devlet yatırımlarının yüzde 25 azaldığını ifade ederek, hükümetin Uşak’ı ihmal ettiğini öne sürmüştü.

Coşkunoğlu konuyla ilgili olarak AK Parti Uşak Milletvekillerine mektup yazarak devlet yatırımlarının düşmesinin nedenlerini sormuştu. Coşkunoğlu’nun kendilerine gönderdiği mektubu aynı yöntemle cevaplayan AK Partili Mustafa Çetin, “Coşkunoğlu kamuoyuna eksik yada yanlış bilgilendiriyor. Uşakla ilgili olarak yaptığımız tüm girişimlerden sonuç aldık. Peki, siz hangi girişiminizden sonuç aldınız?”diye sordu.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın “2009 Kamu Yatırımlarının İllere Göre Dağılımı” raporunda Uşak’ın aldığı devlet yatırımlarının yüzde 25 düşerek yaklaşık 30 Milyon TL olduğunu doğrulayan Mustafa Çetin, raporda özel bütçeli yatırımların yer almadığını belirterek CHP’li Coşkunoğlu’nun bu durumu iyi bildiğini ancak konuyu çarpıttığını iddia etti.

Özel bütçeli yatırımlarla Uşak’a önemli hizmetler kazandırdıklarını ve 2009 yılında da bu yatırımların devam ettiğini ifade eden Mustafa Çetin, “ Devlet Planlama Teşkilatı’nın raporunda yer almayan yatırımları görmezlikten gelmek doğru bir yaklaşım değildir. 2009 yılı içinde temeli atılacak olan TOKİ tarafından 400 yataklı devlet hastanesi, YÖKYK tarafından 500 kişilik öğrenci yurdu, yeni adliye sarayı ve kent müzesi gibi yatırımlar özel bütçeli yatırımlardır. Bu yatırımların tamamı 2009 yılında başlatılacaktır. Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı. 500 kişilik öğrenci yurdu Ağustos ayında, adliye sarayı ve kent küzesi de yıl içinde ihale edilecektir. Devlet hastanesinin ihale bedeli 56 milyon 425 bin TL, 500 kişilik öğrenci yurdunun yatırım tutarı 18 Milyon TL ve 2009 yılı ödeneği 11 milyon 325 bin TL’dir. Adliye sarayı için yıl içinde öngörülen ödenek ise 1 milyon 700 bin TL’dir ve inşaatın seyrine göre ödenek artabilecektir. Ayrıca TEDAŞ tarafından da 2009 yılında öngörülen yatırım ödeneği 3 milyon TL’dır. 2009 yılı yatırım programında muhtelif iller için 58 milyon .943 bin TL yatırım öngörülmüş olup bunlardan önemli miktarda bir pay da Uşak için harcanacaktır dedi.

Spor Toto, Vakıflar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüklerince yapılacak yatırımların da anılan raporda görülmediğini kaydeden Çetin, “2008 yılında Spor Toto Genel Müdürlüğünce Eşme Kapalı Spor Salonunun ikmal inşaatı için yaklaşık 1 Milyon TL ödenek ayrılmıştır. AK Parti döneminin önceki yıllarında da Uşak’taki kamu yatırımları DPT’nin yayınladığı yıllık yatırım programında kayıtlı oranlarla sınırlı kalmamış, yatırımlar çok daha fazlasıyla gerçekleşmiştir. Bu, Uşak Valiliği’nin resmi yazı ve eklerinin incelenmesinden de açıkça görülmektedir. CHP Milletvekilimiz Osman Coşkunoğlu arzu ederse bu yatırımlarla ilgili bir dosya hazırlayıp kendisine gönderebiliriz”diye konuştu.

Uşak’ın hükümet tarafından ihmal edilmediğini de sözlerine ekleyen Mustafa Çetin, “Sayın Coşkunoğlu bizler için sorduğu yetersiz mi kalıyorlar ? sorusunu asgari nezaketle nasıl bağdaştırdığını merak ediyorum. Kimin yetersiz kaldığını Uşak kamuoyu iyi biliyor. Ayrıca yukarıda anlattığım yatırımların gerçekleşmesine ilişkin olarak bugüne kadar ne yaptığınızı merak ediyorum. Uşakla ilgili olarak yaptığımız tüm girişimlerden sonuç aldık. Örnekleri yukarıdadır. Peki, siz hangi girişiminizden sonuç aldınız? Bir örnek verebilir misiniz? Ben muhalefet milletvekiliyim diyorsanız o takdirde kimin Uşak’a daha iyi hizmet ettiğine dair sözlerinizi daha iyi tartarak sarf etmeniz gerektiğini hatırlatmak isterim”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 12:37:49
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 17:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?