2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

CHP atamalara sessiz kalmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı Özdemir Postacı, yaklaşık bir ay önce eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yapılan atamaların rahatsızlığa yol açtığını iddia etti.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla Uşak’taki yeni okul müdürlerinin atanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdemir Postacı, atamaların hukuk dışı olduğunu öne sürerek CHP olarak bu konuda sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Yaklaşık bir ay önce eski Bakan Hüseyin Çelik’in Uşak’taki 30’a yakın okulda müdür ataması gerçekleştirdiğini AK Parti Uşak Milletvekillerinin gelen tepkilere rağmen bu atamaları engelleyemediğini iddia eden CHP İl Başkanı Postacı, “Yargının bu atamaları iptal edeceğinden en küçük bir şüphemiz yok”dedi.

Eğitim camiasından ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu’nun bir açıklama yaparak “atamaları durdurduk” dediklerini savunan Özdemir Psotacı, “AK Partili milletvekillerimiz “atamalar bilgimiz dışında yapıldı. Bu atamaları kabul etmemiz mümkün değil, Milli Eğitim Bakanı ve Vali Bey ile görüştük. Atamalar iptal edilecek” dedi. Oysa bir ay önce atanan okul müdürleri görevlerine başladı. Anlaşılan o ki milletvekillerimizin gücü atamaları durdurmaya ve iptal etmeye yetmemiştir. Atamalarını durdurduklarını söyledikleri okul müdürleri 4-5 Haziran tarihlerinde göreve başladı. Hukuk dışı yollarla yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak yapılan bu atamaları karşısında CHP olarak sessiz kalmayacağız. Bu atamaların siyasi sonuçları olacaktır ve AK Parti ile gelenler AK Parti ile gideceklerdir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim-öğretim gördüğü okullara cemaat mensubu müdürlerin eline teslim etmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Yargının bu atamaları iptal edeceğinden hiç şüphemiz yok”dedi.

CHP İl Başkanı Özdemir Postacı yeni açıklanan teşvik paketine de değinerek Uşak’ın yeni açıklanan pakette hak ettiğini alamadığını ileri sürdü. Postacı, yeni teşvik paketinden esnafında yararlanması gerektiğini de sözlerine ekleyerek pakette esnafın yer almamasını eleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?