7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

CHP köylülerle buluştu

CHP İL TEŞKİLATI KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında merkeze bağlı Bozkuş köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. İçişleri Eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in de katıldığı kahve toplantısına yaklaşık 600 kişi katıldı.

Merkez ilçeye bağlı Bozkuş köyünde CHP İl Örgütü’nce düzenlenen toplantıya İl Başkanı Mahmut Ünal, İçişleri Eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan ve Milletvekili adayları Dilek Yılmaz, Mustafa Aydın ve Erol Gilim katıldı. Yaklaşık 600 vatandaşın katıldığı toplantıda CHP heyeti Aile Sigortası ve diğer projelerini anlattı. CHP Uşak Milletvekili adayları ve eski Bakan Hasan Fehmi Güneş, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için köylülerden destek istedi. AK Parti’nin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren CHP’liler, iktidara geldiklerinde çiftçinin sorunlarına çözüm bulacaklarını da iddia etti.

Hasan Fehmi Güneş, toplantıda yaptığı konuşmada; “Enflasyon yok diye kandırılıyoruz. Mazot 2002’de 1 TL idi şimdi 3,65 TL. Yani yüzde 265 zamlanmış. Kurbanlık hayvanları bile ithal ediyoruz. Birilerinin malları satılsın diye üretmeden tüketmeye alıştırıldık. Avrupa’nın açık pazarı haline geldik” dedi. CHP Uşak Milletvekili adayı Avukat Dilek Yılmaz ise: “CHP iktidarında tarım ürünleri hak ettiği şekilde fiyatlandırılacak. Desteklemenin ne kadar olacağı ve ne zaman verileceği önceden açıklanacak. Çiftçilerimize mazotu 1,5 TL’den vereceğiz. İntibak yasasıyla emeklilerin milli gelir artışından pay almasını sağlayacağız. Aile sigortası projemizle yoksulluğu bitirmeyi amaçlıyoruz. Geliri olmayan ailelere aylık 600-bin 200 TL arası kadının hesabına yatıracağız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Adayı Dr. Erol Gilim de, yağan yağmura rağmen alandan ayrılmayan köylülere teşekkür ederek şunları söyledi: "Toprağımız, suyumuz, güneşimiz tarıma uygun. Milyonlarca ziraat mühendisinin bulunduğu ülkemizde tek eksiğimiz plansızlık. AKP'nin tarım ve hayvancılık politikasında planlama adına hiçbir olgu yok. Sektör kötü yönetiliyor. Kötü bir orkestra şefince yönetilen müzik kulağı tırmalar. İyi bir orkestra şefinin yönettiği müzik şölene dönüşür. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığında öngördüğü tarım ve hayvancılık politikası ile Türkiye'de çiftçiler rahat bir nefes alacak” dedi.

CHP İL TEŞKİLATI KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 12:51:00
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 17:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?