8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

CHP'de ön seçim heyecanı

CHP UŞAK TEŞKİLATINDA ÖN SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçim çaışmalarına 3’ü kadın 14 aday adayıyla başlayan CHP Uşak İl Teşkilatında gözler hafta sonu yapılacak ön seçime çevrildi. İl Başkanı Mahmut Ünal, ön seçim sonrası belli olacak adayların arkasında duracaklarını belirterek seçimlerde iddialı olduklarını söyledi.

Hafta sonu yapılacak ön seçimle adayların netlik kazanacağını söyleyen CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, aday adaylarıyla bir araya gelerek seçim stratejisi üzerinde durdu ve toplantı sonrası yaptığı açıklamada ekip ruhu kazandıklarını söyledi. Hedeflerinin 3 milletvekilliğini de kazanmak olduğunu ifade eden Ünal, “5 bin üyemiz adaylarımızı belirlemek için ön seçimde sandık başına gidecek. Uşak’ta en fazla bayan aday adayı partimizde bulunuyor. Uşak’taki tüm kesimlerin ve özellikle kadınların oyuna talibiz”dedi. Seçim sürecinde parti içi çekişmelerden uzak durarak birlik beraberlik ruhu ile çalışmaları sürdürdüklerini ve ön seçimden CHP’nin galip çıkacağını kaydeden Mahmut Ünal, “CHP iyi bir hava yakaladı. Aday adaylarımızın yaptığı etkinlikler şimdiden ses getirmeye başladı. Tek amacımız iktidar yolunda 3 milletvekili çıkarmak” dedi.

CHP Genel Merkezi’nin ön seçim yapılacak 29 ilden biri olarak belirlediği Uşak’ta, ön seçim kararının ardından yaşanan hareketlilik hız kazandı. Ön seçim beklentisi aday adaylarının sayısının da artmasına neden olurken yaklaşık 5 bin CHP üyesi de heyecanla ön seçimi bekliyor. 2007 ve 2002 seçimlerinde aday adayı sayısı 10’un altında kaldığını ancak 12 Haziran seçimleri için rekor seviyede aday adayı başvurusu aldıklarını anlatan CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, “Üyelerimiz milletvekili adaylarımızı kendi iradesiyle belirleyecek. Daha önce Uşak’ta örgüt bazlı ön seçim yapıldı ve partimiz 3 milletvekili birden çıkardı. Şu anda da aynı hava ile seçimlere giriyoruz. Üyelerimizin hepsi bu uygulamadan memnun. Ayrıca aday adayı olanların birlerine karşı saygılı olması ve partinin başarısı için çalışmaları sevindirici. Bu şekilde çalışarak kentteki 3 milletvekilliğini de almayı hedefliyoruz” dedi.

Kentteki siyasi partilerin 6 tane kadın aday adayı çıkardığını da dile getiren Ünal, “Bizim partimizden 3 tane kadın aday adayı göreve talip oldu. Bu sevindirici. Kadılara verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koyduk. Kadın aday adaylarımız partiye güç katacaktır. Ön seçimi tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde köy gezilerine başlayacağız. Adaylarımızın etrafında kenetlenip partimizin programlarını halka anlatacağız. Uşaklılara AK Parti iktidarına mahkum olmadıklarını ve CHP’nin iktidara talip olduğunu söyleyeceğiz. 8 yıllık AK Parti iktidarında yaşanan olumsuzlukları toplumla paylaşacağız. Biz göstermelik yapılan desteklemeler yerine, daha gerçekçi çözümlerle iktidar olacağız. CHP’nin önceliği ekonomi olacak. Halkın ekonomik ve sosyal açıdan refahı için farklı politikalar ortaya konacak. Yapılacak çalışmalarda il teşkilatlarından giden raporlar etkili olacak”

CHP UŞAK TEŞKİLATINDA ÖN SEÇİM HEYECANI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 11:19:02
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 18:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?