7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

CHP'den İGM başkanına tepki

CHP’DEN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI UZUN’A TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Teşkilatı, İl genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun’u, meclis oturumlarındaki tutumu nedeniyle tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan İl Başkanı Mahmut Ünal, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan ve Milletvekili Adayı Dilek Akagün Yılmaz, pazartesi günü yapılacak meclis toplantısına hep birlikte katılacaklarını bildirdi. İl genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun’un meclis oturumlarında ‘dilek ve temenniler’ bölümünü gündem dışı bırakmasını eleştiren CHP İl teşkilatı, bu tutumun ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşmadığını iddia etti. Basın toplantısında parti adına konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Erdoğan Atasoy, “Meclis Başkanı bizim konuşma hakkımızı kısıtlıyor. Biz mecliste konuşmayacaksak nerede konuşacağız Seçim süreci nedeniyle dilek ve temenniler bölümünü gündem maddeleri arasından çıkarttı. Bizler İl Özel İdaresi ile ilgili görüşlerimizi ve eleştirilerimizi dile getiremiyoruz. AK Partili adayların köylerde Özel İdare imkanlarıyla yapılan hizmetlerin propagandasını yapıyor. Biz bunları gündeme getirip yanlışlıkları ortaya koymak istiyoruz ama sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Bu uygulamayı ve Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun’ı şiddetle kınıyoruz” dedi.

İl Başkanı Mahmut Ünal ise demokratik bir ülkede böyle bir uygulamanın doğru olmadığını ifade ederek “Gerekirse pazartesi günü yapılacak birleşime hep birlikte gideriz. Uygulamayı protesto ederiz. Halkın oylarıyla meclis üyesi seçilen arkadaşlarımızın konuşturulmaması kabul edilemez” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 16:16:01
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 18:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?