4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Çiftçiye 48.7 trilyon

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, 2005 yılı içerisinde çiftçilere 48.77 milyon YTL doğrudan gelir desteği sağlayacaklarını söyledi.

Uşak’ın iklim şartları nedeniyle daha çok hayvancılığa önem vereceklerini belirten Atilla Arslan, Süt Üreticileri Birliği kurduklarını ve Özel İdare’nin de desteği ile köylere 50 adet süt soğutma tankı tesis edeceklerini bildirdi.

2004 yılında çiftçiye toplam 36.3 milyon YTL doğrudan gelir desteği sağladıklarını ve çiftçilere yönelik köylerde eğitimler düzenlediklerini belirten Uşak Tarim İl Müdürü Atilla Arslan, 2005 yılı hedeflerinin 48.77 milyon YTL destek sağlamak olduğunu söyledi.

Uşak’ın iklim şartları nedeniyle sulanabilir arazinin kısıtlı olduğuna dikkat çeken Atilla Arslan, "Tarım ve hayvancılıktaki kaliteyi ve nitelikli verimi arttırabilmemiz için öncelikle çiftçilerimize eğitmemiz gerekiyor. Biz yaklaşık bir yıldır gece gündüz köylerde çeşitli gece eğitimleri veriyoruz. Uşak’ta daha çok hayvancılığı geliştirmek için çaba harcıyoruz. Hayvancılığı ön plana çıkarıp geliştireceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerimize büyük ve küçükbaş hayvan dağıtımı yapacağız. Yem bitkileri, mera ıslahı, ahırların hijyenik koşullarının iyileştirilmesi, suni tohumlama ve hayvan ıslahı gibi projelerin üstünde duruyoruz. Daha kaliteli ve hijyenik süt üretimini sağlamak amacıyla süt üreticileri birliğini kurduk. İl Özel İdaresi’nin de katkılarıyla köylere 50 adet süt soğutma tankı kuracağız. Bu tanklar 2005 yılı içerisinde köylere yerleştirilecek. Böylece süt üreticileri ürünlerini daha kolay ve yüksek fiyata satabilecek. Şu anda Uşaklı süt üreticileri hem istediği verimi alamıyor hem de ürünlerini satamıyor" dedi.

2005 yılında çiftçiye sağlanacak 48.77 milyon YTL’in 38.76 milyon YTL’sinin tarımsal destek olarak, 8.39 milyon YTL’nin bakanlık yatırımı olarak 1.1 milyon YTL’nin Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) adı altında ve 520 bin YTL’nin ise İl Özel İdaresi tarafından sağlanacağını söyledi. Arslan bunun dışında sırıklık domates, şaraplık üzüm bağı, bodur kiraz ve ceviz, kuru bakliyat, arpa ve buğday gibi tarımsal ürünlerin de destekleneceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:00:19
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?