2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Cirit heykelinin sopasını çaldılar

Uşak Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce Stadyum kavşağına yaptırılan cirit heykelinin sopasını çaldılar belediye çalınan cirit sopasının yenisini yaptırdı.

Uşak ve yöresinde geleneksel spor dallarından biri olan ciriti yaşatmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce belediye tarafından yaptırılarak stadyum kavşağındaki trafik ışıklarının olduğu bölgeye dikilen cirit heykelinin sopası çalındı.

At üzerinde oturan ciritçinin elinde bulunan cirit sopasının kırılarak çalındığını öğrenen belediye sopanın yenisini yaptırdı. Yaklaşık iki gün önce çalındığı öğrenilen cirit sopasının hırsızlık amacıyla değil zarar vermek amacıyla çalındığı tahmin ediliyor.

Uşak Belediyesi Fen İşleri Koordinatörü Osman Tınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada geleneksel ata sporu ciridi temsil eden heykeldeki sopanın çalınmasını hırsızlık amacıyla değil zarar vermek amacıyla çalındığını düşündüklerini söyledi.

Cirit atı üzerinde oturan ciritçinin elindeki cirit sopasının herhangi bir maddi değer taşımadığını da ifade eden Tınaz, çalınan cirit sopasının yerine bugün yenisini yaptırdıklarını söyledi. Konuyla ilgili emniyet güçlerine de bilgi verdiklerini belirten Fen İşleri Koordinatörü Osman Tınaz, polisin olayla ilgili gerekli tahkikatı sürdürdüğünü bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SBYCSB IP: 88.242.219.xxx Tarih : 3.06.2009 19:45:55

MERAK ETMEYIN 15-20 SONRA USAK IN DORT BIR YANINDA KAMERALAR HERSEYI GOSTERECEK. (obs)